Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B kategóriás jogosítvánnyal...

B kategóriás jogosítvánnyal mehetek fuvarozni/árutszállítani?

Figyelt kérdés
Nézegettem az állásokat és találtam fuvarozós munkákat teherautóval.Keresnek futárokat,kenyérszállítókat meg más sofőröket. B kategóriással végezhetem valamelyik munkát? 2 éve van jogsim.

2018. máj. 10. 23:21
 1/8 anonim ***** válasza:

A munkaadót kell kérdezni, milyen feltételekkel alkalmaz munkavállalót.

B kategóriás jogosítvánnyal 3,5 tonnánál könnyebb gépjármű vezethető, de kérdés, hogy elég-e a 101-es kód, vagy 102-es (hivatásos vezető) kód szükséges - erre csak a munkaadó tud válaszolni.

2018. máj. 10. 23:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Mehetsz. B kategóriával 3500ig vezethető, gondolom KRESZ ben tanultad. Nem teherautóra keresnek, furgonra. Arra meg elég a B. 101 vagy 102. Nincs kategóriához kötve. B vel is lehet 102 őt csinálni.
2018. máj. 10. 23:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Itt a városban Transittal hordják a kenyeret ami szerintem 3500kg felett van. :/
2018. máj. 11. 00:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs benne 1 tonna kenyér, akkor nincs 3,5 felett.
2018. máj. 11. 00:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Én alkalmi munkán dolgoztam kenyérszállítón és arra a transitra elég volt a B kategória. Mivel kaptunk is ellenőrzést tutira mondom mert alapból az autó is olyan volt, és a B jogsinál nem volt az hogy 101 vagy 102 kódos mizéria. Semmit nem szóltak érte. Az alkalmi munkánál is napi bejelentéssel voltam heti 2-3 alkalmat vállaltam 4 órába. Ebbe sem kötöttek bele. Egyik haverom meg csomagfutár a megyei körzetünkben dolgozik. Azon az autón még ő is dolgozhat B kategóriával. De vannak olyan autóik amihez már kell a C kategória azt nem vezetheti, de ha megszerzi akkor vezetheti de akkor nagyobb dolgokat kell vinnie vagy központból viszi a környékre a csomagokat a telephelyre, többnyire éjszaka, az több pénz, de jóval nagyobb felelősség és baromi pocsék műszakbeosztás.
2018. máj. 11. 00:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Na akkor lehet megpályázom az állást! :D Köszi!
2018. máj. 11. 00:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Mehetsz, de a furgonos melók szerintem mind csicska munkák, már elnézést kérek mindenkitől ha valakit megbántok ezzel, de ez a véleményem. Főleg a városban ide-oda rohangálás, az egész napod abból áll, hogy a járdákra centizgetsz fel, mindenkinek elállva az útját, aztán emiatt mindenki szid téged, és közben egyedül le kell pakolnod néha az egész furgont.
2018. máj. 11. 12:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Mostanában már akkora munkaerőhiány van, hogy talán még jogsi nélkül is felvennék az embert! Elvégre nem az ő bajuk.
2018. okt. 15. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!