Adott összegért régebbi vagy újabb autót érdemes
venni?
megoszlanak a vélemények. és csak a legfrissebb használtat venném.
2018. máj. 8. 22:48
Régi, nagy, nímett, turbódízel ótót, lehetőleg nímettbű' behozva, nyugdíjas orvostól, mérnöktől vagy tanártól, aki csak templomba meg temetőbe járt vele évi 5.000 km-t, de azt autópályán.
2018. máj. 9. 06:28
Ez ilyen általános bullshitpuffogattás (lásd 2. válaszoló)
Mennyi a keret és milyen autókról van szó?
Értelemszerűen ha kinézel egy drágább típust, de csak a széria eleji, sokat futott, kínálat alja autókat tudod megvenni, akkor azt nem szabad, inkább valami jobban pozícionált kisebb, újabb, kevésbé nívós autót kell venni. De ilyen általános ökölszabályt mindenféle háttérismeret nélkül nem lehet mondani
2018. máj. 9. 07:03
Attól függ mennyire régi autóban gondolkozol. 1-2 éves használtat bátran vehetsz, 10 évesnél viszont már sok gond lehet (főleg prémium felszeltség mellett).
2018. máj. 9. 10:01
5/14 A kérdező kommentje:
Mindenképpen kicsi autót szeretnék. Opel Corsát és Fiat Seicento-t nézegettem, 500 ezer forintért az Opelből 17-18 éves autók vannak, a Fiatból 12. Ezért bizonytalanodtam el, hogy akkor most egy Corsa még 18 évesen is fut majd nekem annyit, mint egy Seicento 12 évesen. Nem csodát várok ennyi pénzért, de azért jó lenne még legalább 5-6 évig használni azt az autót különösebb problémák nélkül.
6/14 A kérdező kommentje:
A problémamentest nem úgy értem, hogy nem kell rá soha költeni, nyilván ennyi idős autókon már elromolhat ez az, hanem hogy nem áll le végleg.
7/14 A kérdező kommentje:
Meg olyat is gyakran hallok, hogy a régebbi autók még tartósabbra vannak összerakva, mint az újabbak. Kérdés, ebből a szempontból mi számít újabbnak.
Egyértelműen tartósabbak a régebbi autók mint a maiak.
Vagyis nem teljesen így van de míg egy régebbi autón elromolhat kb. 5-6 dolog amitől nem tudsz tovább menni addig egy új autón van 50-60 ilyen dolog!
Ha értesz a szereléshez akkor inkább egy régebbi de jó állapotú autót vennék.
Ha nem értesz hozzá és minden aprósággal szerelőhöz kell vinned akkor tök mindegy mert az újabban is és a régebbin is mindig cserélni/javítani kell ezt-azt-amazt.
2018. máj. 9. 12:59
9/14 A kérdező kommentje:
Nő vagyok és az első autóm lesz, szóval egészen biztosan nem én fogom szerelni. :)
Ha a corsa jó állapotban van akkor jó választás, mondjuk nem írtad hol és mennyit használnád :P
2018. máj. 9. 14:04
Kapcsolódó kérdések: