Miért vette ki a Zsiguliból a rádiót?
Van egy régi, halvány emlékem, hogy nagyapám, amikor leparkolt és ott hagyta valahol az autót, mindig kivette a rádiót a műszerfalból és elrejtette az anyósülés alá.
Ezt miért csinálta? Van valakinek ötlete? Ez szokás volt régebben? Lopták a rádiókat vagy miért?
Köszönöm!
Igen, sok autót törtek fel a 90-es rádióért. Sajnos enyémet is feltörték. Nekem levehető előlapos volt, plusz kormányra volt téve egy távirányító, ezeket én is mindig betettem a kesztűtartóba, de így sem úsztam meg.
Akkori értéke nagyjából 2 havi fizu volt az a Pioneer cd-s rádió.
A régi autók ráadásul könnyen nyithatók voltak egy csavarhúzóval is, a riasztók pedig még nem voltak nagyon elterjedve.
Persze hogy lopták. Mindent ami mozdítható.
Ha az igazi Zsiguliról van szó (Lada 2101), akkor feltételezhetően azért, mert azokon még volt egy ún. pillangóablak az első ajtón, amit viszonylag könnyen ki lehetett nyitni kívülről, onnan meg már csak pillanatok kérdése volt bejutni az autóba.
Értem.
És hogy kellett kivenni? Csak egy gombnyomásra kiugrott a helyéről? Vagy mi volt a módja?
Kihúzható volt fix csatlakozóval bent a műszerfalban.Egyben kijött húzásra, még fogó füle is volt.Aztán szépen vissza lehetett csúsztatni kattanásig mikor elindult. Ennek a "továbbfejlesztése" volt a levehető előlap amit már sokkal könnyebb volt magunkkal vinni,de ilyet manapság is kapni.
Egyébként a kocsifeltörés műfaja ma is megvan,csak sokkal több a gyári rádiós kocsi,viszont gps,kamera ,mobil ,és főleg táskák ott hevernek bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!