Miért hihetetlen sok embernek a 4liter alatti fogyasztás országúton?
úgy tesz sok ember mintha nemlennének tisztába azzal, hogy ez könnyen lehetséges hosszútávon. Mintha a fogyasztási minimum megállna 4 és fél liternél egyes emberek gondolataiban.
(buszke vagyok a kis fogyasztású dízelemre)
persze 5. fokozatban 60-nál hosszú távon.
Én 5,3 alá nem tudom bevinni az autót, ez nekem autópálya 100-110 tempomat. Inkább verem neki mert ha kitaposom a belét se eszik 6-nál többet és legalább haladok.
80-90-es tempóval 6.-ban kamion mögött szélárnyékban, vagy erős hátszéllel, sík úton simán lehet.
Az autóm gyári városon kívüli fogyasztási adata 3,1 l/100km. És ez nem hibrid, csak egy dízel. Nyilván életszerű használatnál nem ez a jellemző, de vannak olyan körülmények, aminél tesztpályán ezt el tudták érni. Mért ne lehetne reprodukálni?
Csakhogy a valós életben nem csak hátszél van. Van emelkedő is. Vannak lakott területek, ahol fékezni, majd gyorsítani kell. Néha előzgetni kell másokat. De a 3,8-4,0 így is simán tartható. Autópályán 130-140-nel azért benyeli az 5,5 litert. Nem mintha ez olyan marha sok lenne. :)
végre értelmes válaszok és ismertetők
köszönöm szépen a hasznos információkat és tapasztalatokat
Ez a jó a dízelben, hogy ha az ember mégis tapossa, ugyan nem hozza a katalógus adatokat, de nem is növekszik drasztikusan a fogyasztás.
Amúgy gondolom mindenki teletanktól teletankig számolt adatokat írogat. Mert amit a BC kiír, tapasztalatom szerint az autók 90%-ában köze nincs a válós fogyasztáshoz.
A hitetlenek azért hitetlenek, mert személyesen nem tapasztalták.
Az előző dízelem és a mostani is tud produkálni 4 liter alatti fogyasztást: autópálya, tempomat, 90 km/h-nál. Persze nem így megyek, hanem valós 130-cal, tempomattal, majd ráfizetve a gatyám a téli 5,8-as, nyári 5,1-es átlagfogyasztásra :-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!