Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segédomorral közlekedéshez...

Turi Demeter János kérdése:

Segédomorral közlekedéshez kell motoros ruha?

Figyelt kérdés
Alapvetően városban megyek, viszonylag rövid távon. Egy ismerősöm azt állítja, h. e nélkül nem lehet nyeregbe pattanni.
2018. máj. 5. 22:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A KRESZ még mindig nem ír elő semmilyen védőfelszerelést a szabványnak megfelelő bukósisakon kívül. De ez nem azt jelenti, hogy a sisak önmagában mindentől megvéd. Persze ha te vagy Superman és sosem törlöd fel a flasztert pólóban és rövidnadrágban (vagy ha mégis, akkor az aszfaltban lesznek árkok, nem rajtad sérülések), akkor nincs probléma.
2018. máj. 5. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szabály szerint bármilyen motorra csak a bukósisak kötelező, mindegy hogy 50-es robogó,vagy 1000-res sportgép. De én mondjuk nem szerettem kesztyű, csizma, térdvédő meg kabát nélkül menni, védtelennek éreztem magam.
2018. máj. 5. 22:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem, nem kötelező .
2018. máj. 5. 23:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak bukósiskak kell előírások szerint. Az ismerősödnek igaza van, legalábbis, ha nem akarsz hónapokat tölteni kórházban 30km/h-s bukás után.
2018. máj. 6. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!