Befecskendező elektromos hiba - mi ez?
Múlt héten volt szokásos szervizen a kocsim szalonban, ezen a héten megállt a pályán. Beindul, de max. 30-cal megy, ha tovább nyomom, nem hogy gyorsabban menne, inkább elveszi a gázt.
CR TDI dízelről van szó. A tréleres fickó rádugta a műszerre, ami azt írta, hogy Befecskendező elektromos hiba. Ez mi lehet? Drága mulatság? Ezt a hibát látniuk kellett volna a szervizben? (A szervizben szóltam, hogy hallok zörejt az alapjáratnál.)
"Beindul, de max. 30-cal megy"
Ez teljesen normális és szándékos működési mód, ha a kocsi vezérlése úgy itéli meg, hogy nagyobb teljesítmény már káros lenne a kocsi számára. Így viszont lehetősége marad a vezetőnek arra, hogy a szervízig saját lábán guruljon el az autó. Ez az un. Limp-home vagy Limp-in funkció.
A hibakód pontosabb boncolgatásához szükséges a kód pontos ismerete, ennélkül a "Befecskendező elektromos hiba" nem sokat jelent, a hiba lehet ok és okozat is, így a mulatság ára még nem tippelhető meg.
A Skoda szerviz azt mondta, hogy az 1. injektort cserélni kell (külön az elektronikát nem lehet), ez eredeti kb. 250 ezer Ft (eredeti alkatrész + munkadíj).
Azért érint rosszul, mert vigyáztam rá: csak prémium dízelt tankoltam, prémium olajat használtam, nem pörgettem hideg motorral, stb.
Ezek után számíthatok rá, hogy hamarosan a többi injektort is cserélni kell?
Ha a márkaszervíz mondja, hogy cserélni kell, akkor a hibát valószínűleg tényleg sikerült lokalozálni.
Én viszont mindenképp kérnék másodvéleményt lehetőleg CR rendszerek javításával foglalkozó szakembertől. A márkaszervíz ugyanis nem mindent tudó, az alap protokoll az, hogy ha megvan kóid alapján a hibás alkatrész, akkor azt javítás helyett cserélik bízván, hogy a dolog letudva (lásd a netet a sok turbócserés sztorival, amikor a turbó halála csak okozat, a tisztelt márkaszervíz meg vakarja a fejét, hogy miért esik szét a harmadik új csiga is).
Szóval másodvélemény! Említsd meg újból azt is, hogy a márkaszervíz nem foglalkozott az általad észrevett alapjárati csörgéssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!