OPEL Astra H elektromos hátsó ablak kontakthiba?
Napokban vettem észre, hogy ha a távirányítóval szeretném az összes ablakot lehúzni, akkor a bal hátsót nem vezérli. Aztán megpróbáltam az ajtóban lévő gombbal vezérelni, úgy működik, igaz néha a felhúzásra is lehúzza.
Szerintetek vezetékszakadás lehet, vagy esetleg újra kéne tanítani a távirányítót az autóhoz? Találkozott már valaki ilyennel? Köszi a válaszokat!
Tipikus hiba szokott lenni az ajtó átvezető kábel vezetékszakadása. Gyárilag nagyon rövidre szabták, így előbb-utóbb elszakadnak.
De akkor az ajtóról sem tudnád vezérelni.
Próbáld meg a végállásokat a hátsó ablaknál újratanítani, mint akkulevétel után. (Gombot nyomva tartod végállásban pár másodpercig lenti és fenti végállásban is.)
Ha így sem javul meg, akkor ránéznék a kábelekre a gumiharmonika alatt.
Köszönöm a válaszod!
Az ajtókábelt már egyszer forrasztottam a másik oldalon, mert akkor a hangszóróm vezetéke szakadt meg, elképzelhetőnek tartom, hogy most a másik oldal szórakozik.
Bal oldalon gyakoribb. Azt elvileg gyakrabban is nyitogatja az ember.
Nálam is egyszer a hangszóró nem szólt bal hátul. Rá pár évre pedig ugyan így az ablakemelő. De se kulccsal, se gombbal nem tudtam mozgatni.
Tegnap vettem a fáradságot és szét akartam szedni az ajtót, hogy ellenőrizzem a kábelek esetleges szakadását!
Jelentem a PROBLÉMA MEGOLDÓDOTT: semmi kábelszakadés nem volt, csupán a komfort elektronika makacsolta meg magát. Végállásokat betanítottam neki fent és lent, majd gyújtás ráadása után hosszan megnyomtam a távvezérlő egyik gombját összehangolva az autót a kulccsal. Most sokkal gyorsabban megy az ablak és magabíztosan. :)
Leírtam, hátha még valaki ezzel fog találkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!