Ha még évekig garanciás egy használt autó akkor is legyen vásárlás előtt alaposan átnézetve?
Garancia idő alatt lehet tulajdonosváltás, az nem befolyásol semmit.
Mindenesetre nézesd át.
Legelsőnek az legyen lekérdezve a márkekereskedésben, hogy él-e még a gari vagy nem, mert pl megcsúszott 300km-t egy olajcserével az előző tulaj!
Én majdnem így jártam. Az importőr nem ismerte el elsőre a garit, megvárta a gyár jóváhagyását a rendszeresen párszáz km-el túllépett olajcsereperiódus miatt. Végül szerencsém volt, elismerték így is a garit, de míg várakoztam lett pár ősz hajszálam, hogy ki kell-e fizetni a nem tervezett szervízszámlát 360eFt értékben.
Márkaszerviz nem csinál ingyenes állapot felmérést diagnosztikával, mivel ez egy 1.5-2 órás folyamat ami inkább 20000 ft körül mozog.
A 2000 ft-os szezonális átnézés a nullával egyenértékű, folyadékszinteket, guminyomást mindenki meg tudja nézni saját magának is.
+- 1-2000 km vagy +- 1-2 hónap simán belefér az olaj csere periódusba. max egy hét alatt le lehet rendezni még egy motorcserét is garanciába, az idő főleg a munkafelvevő leterheltségén múlik.
A szerviz könyv mellé kérd a számlákat is, mert ha márkaszervizbe hordták biztosan kapott az előző tulaj.
Számlák nélkül a szervizkönyvnek semmi bizonyító értéke nincs.
Viszont sok esetben az otthon lecserélt olajat is feljegyzi a tulaj, ami jó kiindulási alapnak.
pl: Én évekig márkaszervizben dolgoztam, az autómat is ott javították, de spórolás miatt sosem csináltam magamnak számlát, minden belső árakon ment. Emiatt csak egy excel táblában vezetem a cserélt dolgokat. Az én autóm már rég nem garis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!