Ti adtatok pénzt a vizsgabiztosnak az autós vizsgán?
Sok legenda szól arról, hogy csak azok mennek át, akik adnak.
És ha adok akkor mi van? Akkor is átenged a pénz, ha nagy baromságot csinálok, mondjuk átmegyek a piroson és még el is ütök valaki? Vagy nem enged át és akkor visszaveszem a pénzt? Vagy le sem vizsgáztat rendesen? Nincs elég őrült így is az utakon?
A vizsgabiztosról:
Köszöntünk egymásnak, Ő beült az autóba. Egész idő alatt csendben volt. A vizsga végén kiszállt, aláírtta velem a papírt és elköszöntünk. Ennyi.
Máskülönben:
-nem mondta hogy hogyan vezessek
-nem figyelmeztetett semmilyen veszélyre
-nem adott tanácsot
-nem mosta le az autót
-sőt, még süteményt sem hozott a paraszt. :)
Akkor miért is kellett volna fizetnem?
Nem fogod tudni felmérni, milyen arányban van megvesztegetés a forgalmi vizsgákon, vannak ilyen szempontból különbségek a vizsgaközpontok között, pl Debrecenben néhány éve egyáltalán nem volt jellemző, hogy a vizsgabiztosnak fizessen a vizsgázó.
A legegyszerűbb ezt körültekintően megérdeklödni az oktatótól, bár szerintem, ha úgy lenne magától is mondaná, hogy vigyél a vizsgára ajándékot... soha nem a tanuló és a vizsgabiztos között zajlik a dolog, az oktató közvetít.
17 éve vizsgáztam, nem fizettem, elsőre átmentem (Veszprém)
asszonypajti Pesten vizsgázott 8 éve, faaszkalap oktatója volt, megvágták 2x, oktatót váltott, utána átment elsőre kenőpénz nélkül.
Amikor ln tanultam vezetni, fel sem merült, hogy fizetni kell a vizsgabiztosnak, az oktatóm ezt már a kezdetektől érzékeltette.Elmondta, hogy a vizsgán fontos lesz, hogy mozdulatokkal jelezzem a vizsgabiztosnak, hogy figyelek, nem elég oda nézni, mozduljon a fejem is, hogy lássa, valóban oda néztem.
Ez elég dedósnak tűnik, de a vizsgabiztos arra kíváncsi, tudok-e önállóan, biztonságosan vezetni, ha arról meggyőzöm át fog engedni, neki attól nem lesz több a fizetése, ha megbuktat (a másik vizsgával kapcsolatos legenda).
Az esetleges bukást sem szabad katasztrófaként megélni, olyankor azt mondja a vb, gyakoroljon még, még...l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!