Hol tudom betölteni a váltó olajat?
1999. VW Golf 4 1.4 16v AHW
Tudom, hogy a gyártó nem ír ki csereperiódust, azonban én szeretném karbantartani az autóm minden téren.
A probléma abban merül ki, hogy nem találom a feltöltőnyílást, csak a leengedőt.
Majdnem ugyan így néz ki az enyém is a már említett hiányossággal. Akinek esetleg ilyen motorkódú az autója és tudja miről beszélek, ennél más fajta megoldás van? Esetleg a mérnökök böfiztek egyet és aztmondták ennél legyen élettartam feltöltésű? 😃
Külön töltőnyílás (mint olajnál) nem lesz, a nívópálcánál kell majd feltölteni (a váltóolaj nívópálcájánál).
Viszont valamelyik autóban zárt rendszer van és nem lehet ilyen egyszerűen ezt megtenni. Ha nincs nívópálca, akkor a váltó tetején lesz valahol egy feltöltőnyílás (csavar).
Ezt nézzed végig, van benne sok jó tipp: https://www.youtube.com/watch?v=yb_1wbiPz9g
3. Azért, mert nem olyan bonyolult motorral rendelkezik ez az autó, minden mást eddig meg tudtam csinálni magamnak rajta és belefér az életembe, hogy hasznos dolgokat tanuljak (23). + nem kell kifizetnem a munkaköltséget.
4. Erről nem találtam eddig infót, úgyhogy köszi, ez hasznos volt ment a pacsi! Azért ki fogok borulni ha ebben is nagy sárga betűkkel írja a nívópálcán, hogy transmission és eddig fel se tűnt... 😃😃😃
5. Tegnap már megtaláltam a neten a magyar nyelvű könyv nevét, meg is fogom rendelni. És köszi a tippet, ha megoldódik a kérdés oda fogok fogyelni erre is! Pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!