Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csöpög a gázolaj. El merjek...

Csöpög a gázolaj. El merjek indulni így az autóval?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két napja parkol kocsim egy helyen, tegnap észre vettem, hogy foltok vannak alatta. A szagából és állagából ítélve nem a motorolaj, ez sajnos gázolaj.

Egy 2005-ös Citroen Jumperről van szó és ma haza kéne mennem, kb. 100 km.-t, autópályán.

El merjek indulni vele?

Köszönöm előre is!

34/N

2018. ápr. 24. 09:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

simán!

nem gyullad ki, még ha alágyújtasz sem....

a gázolajnak nagyon magas a lobbanáspontja, nem tudod meggyújtani gyufával, öngyújtóval míg a benzint igen.

Amikor mi is kicseréltük a kocsiban a porlasztócsúcsokat akkor a visszatett présolaj csöveknek nem tetszett a leszedegetés, felrakás így elrepedeztek, eresztettek.

elmentem otthonról 30km-re és amikor kiszálltam a kocsiból éreztem a kemény gázolaj szagot :D

felnyitottam motorháztetőt és állt a gázolaj a porlasztócsúcsoknál :)

még aznap elmászkálgattam vele, húztam magam után a kemény gázolaj szagot aztán hazamentem...

amikor beálltam az udvarra anyám már jött is ki, hogy mi ez a szag :D

Szóval nyugi, ha nem olyan helyen folyik mint pl. üzemanyag vezeték vagy szűrő akkor simán el indulhatsz vele, nem fog kigyulladni alattad ha ettől félsz.

Viszont azért azt nem ártana tudni, hogy hol folyik...

mert más lerohadni egy országúton és más az autópályán, utóbbi veszélyes.

azt nem látod, hogy honnan folyik ha felnyitod a motorháztetőt?

2018. ápr. 24. 09:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan. Nem fog kigyulladni vagy ilyesmi.
2018. ápr. 24. 09:46
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem látom a forrását. Alá mondjuk még nem másztam be.
2018. ápr. 24. 09:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Ok, köszi :-)
2018. ápr. 24. 09:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Újra felnyitottottam, a motortérben semmi.
2018. ápr. 24. 09:51
 6/11 anonim ***** válasza:

A motortér alatt volt kb a folt?

Egyébként kigyulladni tényleg nem fog, a elgrosszabb eshetőség ami törtnhet az a füst. Régen katonaságnál volt jármű amiben az álcafüstöt konkrétan úgy oldották meg gyárilag és rendeltetésszerűen, hogy egy jó adag gázolajat ráengedett a forró kipufogócsőre.. Ott sem gyulladt meg csak füstölt, de rendesen.

2018. ápr. 24. 10:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Kicsit hátrébb, kb. vezető oldali lábak alatt, a pedálok és az ülés közötti rész alatt.
2018. ápr. 24. 11:14
 8/11 A kérdező kommentje:
De kicsit az autó hátsó része felé lejt a parkoló, szóval lehet ezért van hátrébb.
2018. ápr. 24. 11:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Bal elöl a tűzfalon van a gázolajszűrő, a bal első ülés alatt pedig a tank. Valahol ezeknél engedheti.
2018. ápr. 24. 13:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem durrant már el résolajcsövem, és rengeteg üzemanyagom elfolyt.

Egyszerűbb szerelővel ránézetned, mint itt kérdezősködni.

2018. ápr. 24. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!