Hova érdemes fordulni, ha szeretnék zebrát valahova?
Mármint nem csak én szeretném... Az egész falu.
Nincs a községünkben egyetlen zebra sem, pedig a településen áthaladó főútvonal nagyon forgalmas, és egyik oldalán buszmegálló van, másik oldalon egy általános suli és egy óvoda. Gyerekek mászkálnak át a főúton naponta egy zebra meg minden nélkül :( Arról nem is beszélve, hogy így nem ritkán sokáig kell várakozni az aszfalt mellett árnyék, fedezék nélkül, esőben-hóban-kánikulában.
Szóval indokolt az igény... Legjobb lenne egy olyan lámpás zebra, ami pirosra vált az autósnak, ha valaki a megengedett sebesség felett halad, ugyanis az autók és a kamionok elég nagy része 90-nel halad, hiába a lakott terület, 50-es tábla.
Én nem olyan rég költöztem ide, a régebb óta itt lakók azt mondják, a Közút és az önkormányzat egymásra mutogatnak, egyik se akarja megcsinálni..
Településen áthaladó, kétszámjegyű főútvonalról van szó.
Kihez fordulhatnék?
Mekkora esély van ilyen esetekben, hogy lesz is a dologból valami?
Mit tehetnék az ügyben?
A közútnak csak egy kezelője van, őt kell keresni.
Ha ez zsákutca, akkor az adott önkormányzatot, területi képviselőt. Utóbbi azért lett pár hete megválasztva, hogy az ilyen igények ügyeit is intézze.
Járda?? :D errefele ismeretlen fogalom... :(
Köszönöm a válaszokat!
"Szerintem egyszerűbb az önkormányzathoz fordulni, "
A közút KEZELŐJÉHEZ kell fordulni a kéréssel, ami egyáltalán nem biztos, hogy az önkormányzat, lehet megyei ill országos kezelésű út is. (kétszámjegyű főútnál minimum a megyei kezelés az esélyes)
Ők a kérést elbírálják, majd a közlekedésfelügyelethez küldik tovább, azok határoznak a zebráról, tábláról, egyéb jelzésről, amit majd a közút kezelője fog kihelyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!