Téli gumi nyáron?
Figyelt kérdés
Olyan téli gumi van az autón, amit már a jövő télen nem rakok fel. Vegyek nyári gumit, vagy koptathatom nyugodtan a télit? Mennyire biztonságos ez így? Mire kell figyelnem?2018. ápr. 24. 07:24
1/6 anonim válasza:
Használattól függ.
Ha nem jelent kockázatot a téli gumi gyengébb tapadása nyári körülmények közt, akkor nyugodtan koptasd el!
Nekem is cserés a 6 éves téli, bordák épek, van még 5mm, de nedves úton csúszik, mint a fene. Nem teszem már vissza, meghirdetem jófogáson bográcsalátétnek.
2/6 anonim válasza:
Használd, csak légyszi tarts normális követési távolságot, ha mögöttem jössz. Meg bárki mögött.
3/6 anonim válasza:
Ha komoly márkájú a gumi akkor azt nem kéne erőltetni a kánikulában mert annak az anyaga is lágyabb és így sérülhet a tűzforró aszfalttól. Ha "gazdaságos" márkájú termék akkor maradjon, mert az ugyanaz az anyag mint a nyári gumiké.
4/6 anonim válasza:
Használd nyugodtan nyáron is. Tévhit, hogy nyáron nem jó.
Arra ügyelj, hogy legyen benne vízelvezető vájat még a váltásig(asszem 2 mm)
5/6 anonim válasza:
Ne használd. Azzal nincs gond, hogy téli gumit nyáron rajta hagyod (bár sokkal gyorsabban elöregszik, így 3-4 év után csere), de azt írod, hogy télen már nem rakod vissza, azaz rossz állapotban van már most is. Ilyen gumival meg ne veszélyeztessél másokat.
6/6 anonim válasza:
Van különbség, nem is egy cikk foglalkozott vele, hogy ugyanúgy nő a féktávolság, pláne ha nagy a hőség, a gumik anyaga lágyul, kenődik, és akár egy nagyobb kanyarban is elég lehet a tapadásvesztéshez.
Nem annyira veszélyes mint télen a nyári gumi, de még így is jóval veszélyesebb mint egy nyári gumi nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!