Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autót megéri venni?

Új autót megéri venni?

Figyelt kérdés
Jön az új modell ki, ezért a készleten lévők kb 1 milliós akcióval vannak. 10 évig nem akarom eladni és 5 év garancia van rá.

2018. ápr. 18. 17:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
93%

Meg.

Én is most vettem újat. Egyrészt azokért az indokokért amit írtál. Nem szokásom csak azért 2-3 évente autót cserélni, mert ráunnék. Egy autóval legalább 10-12 évre tervezek.

Másrészt folyton látom, hogy az emberek hogy bánnak az autójukkal. (Tisztelet a kivételnek!) Nyáron a tűző napon kint aszalják, szívja az UV, télen lepi a hó, máskor veri a jégeső. Nem nagyon izgatják miatta magukat. Megpadkázzák a felnit, "nem számít"... Lezúzzák az alvázvédelmet, mert fel kell állni a magas szegélyre, meg a fűbe, murvakupacra, kit érdekel, ha elkezd rohadni, addigra úgyis eladom"... "Ajtórányitás, kit érdekel"... "Jövőre úgyis eladom, minek olajat cserélni, jó lesz a tesztós is, úgyis a következő tulaj szop vele"... Stb. A gányolásos, tákolásos javításokról, legolcsóbb gagyi utángyártott cserealkatrészekről "mert az az olcsóbb", nem is beszélve. "Nyomja a gázt hidegen is, nem számít, ha megnyekken, akkor tovább kell adni." És még sorolhatnánk... Ezek közül nem minden okoz azonnal szemmel látható látványos hibát. Vásárlás előtt nem szeded csavarjaira az autót, hogy megnézd a motor belsejét is.

Én ezeket a zsákbamacskákat szerettem volna elkerülni.

Így az első pillanattól nálam van az autó. Tudom a teljes szerviztörténetét, mi, mikor, mire lett cserélve. Tudok rá vigyázni, nem az van amit kapok a piacon.

Ugyan így a felszereltséget, kárpitot, színt, motort is én választhatom ki, nem azt kell szeretni amit éppen árulnak.

Ezt sokan hajlamosak elfelejteni forintosítani. Én elfogadom, hogy valamit valamiért. És a valami pénzbe kerül.

Az az 1 milliós kedvezmény ne szédítsen meg! Ha csak nem valami 2,5 milliós "olcsó" autóról (alap Dacia, Lada, stb.) van szó. Egy átlag új autóból alapból adnak nagyságrendileg akkora kedvezményt a listaárból. Ez bevett marketing fogás szint minden autómárkánál.

Én pl nem is kifutó modellt vettem, mégis kaptam a listaárból 1,7 millió kedvezményt és különösebben kisírnom se kellett, járt.

2018. ápr. 18. 19:07
 22/25 A kérdező kommentje:
21. Hyundai Gablinibe megyek. Még a Kia, ami szóba jöhet, esetleg Nissan. A hyundai most azért ad ilyen nagy kedvezményt, mert jön ki az új modell 3 hónap múlva.
2018. ápr. 18. 19:11
 23/25 anonim ***** válasza:
92%

Nézd. Új autót venni azt jelenti hogy nem szivsz vele. Ennyi. Én is 100-110e km után eladom az autoimat, nem erdekel hogy másnak 300at elmegyek. Nem javitok rajta semmit olajcsere fékbetét légszűrő kb ennyi itt a vége.

Volt használt autóm jobban megérte. Ez tény. De megvettem gumit vettem rá pár dolgot megcsinaltattam már sok pénz elment de még így is olcsóbb volt.

De nem más szellentett bele tuti hogy nem hányt részeg haver a kocsiba. És nem kell szerelőhoz menni időpont nem ér rá megcsuszik nincs ideje rossz az alkatresz, nem tesz fel senki kérdést hogy javítottam valamit próbáld ki jó lesz e neked, mintha azt mondaná vacak ez de tán mostmar kibírod. :))

Ha megteheted, és bár nem éri meg forintban mérve de sok ember az idejét is nézi meg azt hogy milyen jó új autóban ülni

2018. ápr. 18. 19:34
 24/25 anonim ***** válasza:
91%
Ebben a kategóriában csak újat érdemes venni akárki akármit is mond. Talán egy pár ezer kilométeres szalonautó még szóba jöhet, de ezeket sem adják sokkal olcsóbban. Én hónapokig vártam a szalonból kihozott 30%-os áresést produkált autóra, de hiába. Nincs ilyen vagy 1 perc alatt megveszik a dörzsölt kereskedők. Vegyél újat, én is azt tettem. Lekopogom semmi gondom vele, pedig 2 éve minden ismerősöm Audit , BMW-t vett volna 3 millióért és nem Suzukit. 2 év alatt volt 2 kötelező szervizem, egy garnitúra téli gumi és a gumik cseréltetése szezononként, nem költöttem rá a benzinen, biztosításon, adón kivül még 200000-et sem a 2 év alatt.
2018. ápr. 19. 08:06
 25/25 anonim ***** válasza:
40%
Jomódú prolik, vagy sablonos emberek ja újat vesznek " mert ami öreg az csak szar lehet " és hasonló dumájuk van. Te is szar leszel akkor ha öreg leszel? Egyéniség vagy kicsit nem a tömegnek megmutató ember akar lenni valaki akkor nem igazán vesz újat, egy régi Merci 50 évig autó lesz, akkor miről beszélünk? Én egy w124 e300td mercit vennék, világból kimennek. W210 már bajosabb de az is egy jó motorral ( om606 3.0 TD 177 hp) motorral tökéletes, 10 évig nem adnám el és nem kéne sokat rákölteni, porlasztócsúcsos ami nem egy vagyon, és sima adagolós, kettöstömegű lendkerék és részecskeszűrő nélkül. Tökéletes választás, és kicsit érezheted magad egyéniségnek, nem csak egy( "nem érdekel az autó meg semmi és veszek egy újat mert csak az a jó mer a szomszéd is újat vett") -- típusu ember leszel.
2019. dec. 29. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!