Sportosan használom 600-as sport-túra motorom, de csak közúton. Van értelme verseny fékbetétet vennem?
Figyelt kérdés
Nem sokkal kerül többe a sport-betéteknél. De nem tudom, hogy nincsenek-e közúton zavaró mellékhatásai (csak üzemmelegen fékez megfelelően, túl gyors kopás stb). Valakinek van tapasztalata? Inkább maradjak a sportnál, vagy bátran vehetek verseny-betétet közútra, mert van értelme?2018. ápr. 17. 23:11
1/7 anonim válasza:
Nekem ugyan csak túraendurom van, és igyekszem defenzíven vezetni, ami miatt fékezni se sokszor fékezek, de ez az én véleményem:
Szerintem felesleges. Nincs túl sok gyakorlati haszna, de drágább, és kevésbé praktikus több szempontból.
Illetve lehet "sportosan vezetni" sima betétekkel is.
2/7 A kérdező kommentje:
Lehet, de 1 szezon és vége. Lehet, hogy a verseny többet bírna nem verseny körülmények közt?
2018. ápr. 18. 01:34
3/7 anonim válasza:
Nem, pálya betétek jóval agresszívebbek és megeszik a féktárcsát. A fékhatás sem lesz észrevehetően jobb. Közútra, jó minőségű sima betét a jobb. Ha nem érzed elégnek a fékerőt, inkább a fékfolyadékot nézzed meg, lehet már 2 évnél öregebb.
4/7 anonim válasza:
Jobban eszi a tárcsákat, és ha nincs tényleg keményen használva akkor rosszabb vele a fékhatás. Ez is olyan kérdés mint az hogy van e értelme utcán versenyolajat használni. Persze hogy nincs.
5/7 anonim válasza:
Meg a fékcsöveket is érdemes lecserélni fémhálós erősítésűre, azok merevebbek, kevésbé torzulnak nyomás hatására.
6/7 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy hülye kérdés volt, de ha tudom a választ, nem teszem fel.
Köszónöm mindenki válaszát :) vegül utcai, de spotrosabb betét lett belőle :)
2018. ápr. 19. 09:43
7/7 A kérdező kommentje:
Bocs a helyesírásért, nem figyeltem oda, máskor jobban ügyelek...
Szép napot mindenkinek! :)
2018. ápr. 19. 09:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!