Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorokra nincs valami decibel...

Motorokra nincs valami decibel korlátozás?

Figyelt kérdés

Autókra ha jól tudom, akkor van (?), motoroknál létezik ilyesmi?

Ha nem, akkor miért nem?

Ha igen, akkor miért nincs betartatva?

2018. ápr. 17. 10:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
De van sajnos, egy új 650-es motornak megközelítőleg akkora hangja van mint egy robogónak gyári dobbal. Ezért vétel után kipufogó cserével kell kezdeni.
2018. ápr. 17. 11:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Motorokra is van decibel korlátozás úgy tudom a kipufogótól 1 méterre 95 decibel lehet a max.
2018. ápr. 17. 11:06
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Ugyan már, ennyi örömünk még hadd legyen, amíg a motorok is nem lesznek elektromosak...
2018. ápr. 17. 11:17
 4/12 anonim ***** válasza:
20%
A legtöbb motoron azért hangos a kipufogó,hogy a birka autós ne akarjon minden második kereszteződésben kifordulni elénk a "nem vettem észre" dumával.
2018. ápr. 17. 11:22
 5/12 anonim ***** válasza:

"Ha igen, akkor miért nincs betartatva?"

Hát ez egy nagyon-nagyon jó kérdés...

És autóknál sincs betartva gyakran.

2018. ápr. 17. 11:31
 6/12 A kérdező kommentje:
Elég szomorú, hogy onnantól hogy elkezd kicsit is jó idő lenni, őszig zeng az összes város, alvást, olvasást, tanulást el lehet felejteni :(
2018. ápr. 17. 11:41
 7/12 anonim ***** válasza:

itt felettünk repülők gyakorlatoznak, amint repülhető az idő..éjjel a bejárati jelzőre szokott az unatkozó, türelmetlen masiniszta dudálni..a szirénás kocsik is kitesznek magukért, mindegy a napszak.

..a szomszéd nagymotorost feljelentették, hogy hangos a Harley motorja..nos megállapította a műszaki hatóság, hogy a gép gyári, megfelel a nemzetközi előírásoknak.. amúgy érvényes műszakija volt/van..

ezeket öt évvel ezelőtt kitiltották Párizs belvárosából..

2018. ápr. 17. 12:32
 8/12 anonim válasza:
84%

Igen, hát ezért bevett szokás egyes motorosoknál, hogy amikor vizsgáztatja a motort, akkor visszarakja az előírásnak megfelelő gyári kipufogót, aztán a vizsga után mehet vissza a röfögő, had szopjon a proli, amikor hajnal 2-kor üveghangon huzatja a paraszt a mocit a lakótelepen.

A vicc az egészben, hogy a rendőrség sem azzal nem foglalkozik, hogy 300-al huzatja valaki, se azzal, hogy kb. olyan hangja van a motornak, mint egy kisrepülőnek. Én már hívtam fel emiatt rendőrséget és mi volt a válasz: azon az útszakaszon nincs kitelepített sebességmérő eszköz. Szóval én azt mondom, hogy kapják be ezek a motorosok (nyilván nem a motoros társadalom összességére kivetítve) és kapja be a rendőrség is.

2018. ápr. 17. 12:50
 9/12 A kérdező kommentje:

Teljesen egyetértek!

Csak sajnos teljesen általános, hogy bizonyos helyeken 200-zal száguldoznak rendszeresen, ahol nem kéne, de a yard inkább kiáll a település vége táblához, ami kb 2 km-re van az utolsó házaktól, és azt nézik, hogy ki megy 50 helyett 55,6-el... :(

Szintén kedvenc szokásuk Matizos időseket vegzálni, meg a taxisoknak már a hajszálaik számát is beszabályozni, közben egymást érik a minősíthetetlen állapotú, ordító, kormoló, égbe világító, fék nélküli, tükörradiálos autók és motorok..

A kislányom nem tud délután aludni, én nem tudok odafigyelni az óráimon (ELTE-BTK-ra járok, a Múzeum körúton állandóan húzza neki valami gyökér motorral, mi meg egy szavát se halljuk a tanárnak), este rendszeresen felriadunk a közeli motoros srácra, a kutyánk gyűlöli (gondolom neki már fájóan hangos) és vonyít fél órát, ha elmegyünk kirándulni, akkor mindenhol ott vannak, és borzasztó hangosak.. :(

Autóból is van pár hangos, de motoroknál én úgy vettem észre, hogy több a fülszaggató, mint az, amelyiknek kulturált hangereje van :(

2018. ápr. 17. 13:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát evvan...

Am 55.6-nál nem büntetnek meg :)

2018. ápr. 17. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!