Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Károsodik e a dízel, ha így...

Károsodik e a dízel, ha így használnám?

Figyelt kérdés

Egy Renault Thalia, 1500 köbcentis dízel motorral, általában hétvégén vinném, hosszabb utakra, egyetemre bejárni(1 órára lakom tőle autóval) szombatonként, de ha bevinném a városba, akkor is kicsit "elkalandoznék" vele, nem azonnal mennék az úti célhoz, minden egyéb másra egy benzines autót használnék, az a szüleimé (benzines).

Vagy felejtsem el a dízelt ezen feltételek mellett?

2018. ápr. 16. 20:13
 1/6 anonim válasza:
Szerintem nem lenne baja. Én egy Citroën Sara Picassot használok városba is én semmi baja nincs.
2018. ápr. 16. 20:18
 2/6 anonim válasza:
*xsara x lemaradt xd
2018. ápr. 16. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség emiatt kerülő úton menni. Ugyanúgy kell a dízelt is használni, mint akármit, vagyis beülsz, a legrövidebb vagy leggyorsabb úton elmész a célodhoz, aztán helló. Mondjuk ha éppen kocsikázni van kedved, az más, de az független a dízelségtől.
2018. ápr. 16. 20:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használhatod (más kérdés, egy ez a motor mennyire jó vagy rossz), de ilyen használat mellett, ha nem ütöd hidegen, semmi baja nem lesz.
2018. ápr. 16. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Baja nem lesz neki, de hidegen ne pörgesd nagyon.
2018. ápr. 16. 21:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Itt melyik pont az, ami hibát generál a "dízelautóban" ???

A hétvége, a hosszabb út, az egyetem, 1 óra, szombat, város, vagy a "kalandozás?"

Elhiszem, hogy baromira akarsz rá vigyázni, de inkább rakj bele gyári olajat, ne pörgesd túl, pláne hidegen, és figyeld, hogy ne fogyjon a víz belőle.

Bár ezek a motorok a porlasztóik miatt rizikósak.

2018. ápr. 17. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!