Kérlek írjátok meg bármi is a véleményetek, akár negatív v pozitív, örülnék neki ha lenne olyan aki valós tapasztalatok alapján és nem csak "hallott" info alapján, leírná, h miért érdemes v miért nem nem érdemes ML mercit venni. (nekem nagyon tetszik és lehet h 2-3 hónap múlva veszek egyet kb 3500-5000 euro között nézegetem h milyen kocsit, főleg terepjárot vennék.)
Két dolog maradt meg bennem erről az autóról. Az első lényegtelenebb, csak hogy elnevezték M-osztálynak, ami miatt a BMW tiltakozott, mivel az M betűt ők használták a sportos modelleknél.
A másik a Mercedes akkori igazgatójának meglepően őszinte nyilatkozata az autóval és alabamai gyártással kapcsolatosan: "a költségcsökkentés érdekében minőségben a vállalható minimumra kell lemennünk". Nos, ezzel aztán kicsit túl is lőttek a célon, mert az első generáció pocsék lett Mercedes mércével nézve. Pedig formailag azóta is a legszebb az összes ML közül.
2018. ápr. 13. 14:43
2/5 A kérdező kommentje:
De egyébként műszakilag mennyire megbízató?
Az árát tekintve a vele "egy árban lévő" , ill. hasonló árban lévő Toyota v BMW vagy más városi-terepjáró kocsikhoz képest megéri megvenni? V jobban járok vmi mással?
Valószínűleg nem sokat használnám földúton..
2018. ápr. 13. 14:48
3/5 anonim válasza:
Formáját tekintve nekem nem tetszik. Hiányolom belőle azt a pluszt, amivel a Mercik álltalában jó pár évvel megelőzik kortársaikat.
Ezalatt azt értem, hogy egy 4-5 évvel ezelőtti Merci dizájn sokszor pariban van vagy még mindig modernebbnek hat, mint egy másik új, nem Merci autó.
2018. ápr. 13. 14:52
4/5 anonim válasza:
Szoktam néha javítgatni 2003-2005 körülieket. Műszakilag viszonylag megbízhatóak, de nagyon drága hozzá az alkatrész. Mivel ezek még létraalvázas konstrukciók, masszívnak gondolja mindenki és valóban az lenne, ha nem rohadna sz@rrá az egész. Sokan használják trélerezni, mert megadják rá a 3,5 t vontathatóságot, pedig az egyik leggyengébb pontja az álvázkeret hátsó záróidoma, amire a horog csavarozva van. Ez képes úgy elrohadni, hogy vontatáskor az egész leszakadhat horgostól, lökhárítóval együtt és mivel a biztonsági kötél ilyenkor nem fékezi be a futót, megy az egész világgá. Ráadásul ennek az idomnak az elrohadása nem látszik csak akkor, ha szétszedik az egész hátulját és tüzetesen átvizsgálják. Szóval, ha ilyet akarsz, alaposan át kell vizsgálni, vagy vizsgáltatni az egész autót és nem árt ha mindig van tartalékban pár százezer a javításokra.
2018. ápr. 13. 18:09
5/5 anonim válasza:
Az említett áron azért arra jobb készülni, hogy nem lesznek hibátlan autók, és mielőtt belevágsz szerintem nézegesd meg főleg a kopó/cserélendő alkatrész árakat, illetve a gumikat akár, hogy mennyi rá egy szett, ha tudod vállalni ezeket a költségeket, akkor nem elhet baj, na meg persze az sem árt, ha azért mindig akad sacc 500-1000 euro ha valami váratlan kiadás lenne, ne maradj autó nélkül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!