Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az ötös golfban a "sima"...

Az ötös golfban a "sima" vagyis nem fsi 1.6 motor az mit takar pontosan?

Figyelt kérdés

Miben különbözik a sima 1.6 az 1.6 fsi-től?

Megbízható a sima 1.6?

2018. ápr. 13. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Az 1.6 mpi a sima, alacsony fordulaton jobban húz, bár gyengébb mint az 1.6 fsi

Az 1.6 fsi meg 4000 felett meglódul

2018. ápr. 13. 12:23
 2/9 anonim ***** válasza:

megbízható a sima

az fsi nagyon kényes

2018. ápr. 13. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Az 1.6 BGU/BSE kódosak 8 szelepes klasszikus szívócsőbefecskendezéses motorok. Faék egyszerűek, megbízhatóak, szeretik őket. 102LE, nem túl erős, de használható.

Az 1.6 FSI direkt befecskendezéses 16 szelepes motor. 116LE, cserébe közel 1 literrel eszik kevesebbet a direkt befecskendezésnek köszönhetően. A rémhírekkel ellentétben ez sem egy rossz motor, sokat futottakban koksz lerakódás előfordulhat a szívósoron. Sima 1.6 ésszerűbb választás, de ha van hozzáértő szerelő kapcsolat, én kipróbálnék egy kevesebbet futott FSI-t is.

2018. ápr. 13. 13:53
 4/9 A kérdező kommentje:

Ő ,igazából kb városi kocsit akarok.

Az 1.4 75 lóerő klímával az úgy pont kevésnek számolom.

Az 1.6 102-t úgy egész élhetőnek érzem városi használatra.

2018. ápr. 13. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:
az 1.4 még városba is szörnyű, az 1.6 már élhető
2018. ápr. 13. 18:59
 6/9 A kérdező kommentje:

Volt már 75 lóerős 900 kiló körüli kocsim,városba kellemesen rángatta, pakolva 4-en klímával már más.

102 lóerő már szerintem pont az, hogy nem eszi le a gatyám, de azért nem kell mérlegelni, hogy felmegyek haza a hegyre egyenesen, vagy kerülök de klímázok 40 fokban.

2018. ápr. 13. 20:37
 7/9 anonim ***** válasza:
A 102 lóerős se szaggatja fel az aszfaltot azért, cserébe viszont klímával városban simán becsapja a 10 litert, télen meg a hideg miatt képes ugyanezt hozni. Ellenben pofon egyszerű technika, bármelyik sarkon találni hozzá szerelőt és amúgy sem hajlamos elromlani.
2018. ápr. 14. 00:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Ilyen feltételek mellett akkor csak bíztatni tudlak a 102 lovas 1.6-ra. Kerékíven, küszöbön rozsdára figyelj! Egyébként az 1.4 is zabál közel annyit mint az 1.6 cserébe a gyorsulását naptárral kell mérni stopper helyett. 1.6 sem egy dragster, de szerintem egy átlagos felhasználót ki tud elégíteni, csak pörgetni kell a motort ha előzöl. Városi fogyasztása klímával nagy forgalomban tényleg megközelíti a 10 litert, de egyébként közúton 90-100 körül megközelíti a 6-ot. Én vegyesen 7.0-7.3-al jártam el vele. Ja, volt szerencsém hegyvidéki okádék minőségű szűk szerpentinen menni vele, és meg kell dícsérnem, nem volt gond a nagy emelkedőkkel :)
2018. ápr. 14. 06:16
 9/9 anonim ***** válasza:

nekem 30 ezer km alatt az átlagom 7,6l, totál vegyes használattal, klíma télen nyáron

viszont ésszerűen vezetek, nem túráztatom, ha piros, motorfék, srb

2018. ápr. 14. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!