Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki gyertya?

Suzuki gyertya?

Figyelt kérdés
Szóval, kaptam egy olyan tippet hogy az autómnak lehet az a problémája (jelenséget nem részletezném) hogy bekormolódott (vagy ilyesmi) a gyertya, meg tudnátok nekem mondani hogyan lehetséges ennek a kiszerelése megtakarítása, csak úgy nagyvonalakban?
2018. ápr. 13. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Fogsz egy gyertyakulcsot, leveszed a motorburkolatot (műanyagot), ha régi swift akkor azon nem biztos, hogy van. Lehúzod a gyertya kábeleket és a gyertyakulccsal kitekered a gyertyákat. Ezután drótkefével meg tudod sikálni, majd benzines fogkefével és vissza. Amúgy, ha meg már kiveszed lehet megérné újakat beletenni. Nem nagy tétel.
2018. ápr. 13. 11:55
 2/7 A kérdező kommentje:

Swift 2000-es kiadás

Nincs kifejezetten gyertyakulcsom, ilyenkor helyettesíthető valamilyen hagyományos kulccsal vagy fogóval?

2018. ápr. 13. 12:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nem. Viszont ahhoz ha jól emlékszem 17-es kis egyszerű gyertyakulcs kell ami nem lesz több 2000 forintnál.
2018. ápr. 13. 12:07
 4/7 A kérdező kommentje:

értem :/

Köszönöm

2018. ápr. 13. 12:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem sértésből, de szerintem ha úgymond nem nagyon mozogsz benn otthonosan, így nem is nagyon van értelme kiszedned a gyertyákat és nézegetni. Egyrészt kezdve ott, hogy az sem mindegy, hogy milyen színű a kormolódás a gyertyán, mert egészséges, tökéletes égésű motorban is képződik rajta egy vékony réteg.

Egy tapasztalt szerelő viszont a színéből meg tudja állapítani, hogy ha ott a gond, akkor mi a gond, nem megfelelő üzemanyag-levegő keverék, gyújtásgond, olaj jut a hengerbe stb.

Szóval szerintem inkább már az volna a tiszta, ha beugranál szervízbe, ott 10 perc alatt ránéznek, és akkor nem kísérletezel, hogy vagy-vagy, árban meg még drágább helyeken is kijön 3-4.000Ft-ból ha ránéznek.

2018. ápr. 14. 01:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Viszont ha mégis belevágnál, itt egy link, kicsit letekersz, lesz egy képekkel illusztrált táblázat, hogy gyertya esetében melyik szín illetve jelenség mire utalhat:

[link]

2018. ápr. 14. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!