Németországban hogy vannak a sebességkorlátozó táblák?
Az autópályára gondolok, mert pl. nálunk se lehet kirakni egy 50-es táblát csak úgy, mert mire észreveszi a sofőr, addigra nagyon közel ér és hirtelen kellene 130-ról 50-re fékeznie, ami nem biztonságos. Ezért fokozatosan 100-as, 80-as, stb. van kirakva.
Na most a német autópályán, ahol sokan mennek 200 fölött, sőt 250 fölött is, ott még egy 100-as tábla kirakása is veszélyes lehet csak úgy hirtelen. Szóval mekkora számtól mennek lefele a táblák? Valaki látta már esetleg?
Köszönöm!
Általában 120-as táblával kezdenek, de van hogy egyből 100-as van.
Amúgy emebrek vagyunk, és gondolkozni kell. Attól, hogy kint van a 100-as tábla hirtelen, nem kell satuzni 250-ről, hanem szépen elveszed a gázt :) A 120-as vagy 100-as táblák általában veszélyes kanyar, zajszennyezés vagy útépítés miatt vannak kirakva, de mindig 1, 2 vagy akár több kilóméterrel azelőtt, hogy valóban le kéne lassítani. Ja és nem olyan g*cik, hogy ilyen helyeken mérjenek, szóval ettől sem kell félni.
"Ja és nem olyan g*cik, hogy ilyen helyeken mérjenek, szóval ettől sem kell félni."
ezt simán cáfolom, két büntetést is így szedtem össze, hogy későn reagáltam a 100-as korlátozó táblánál és 118-cal levillantott. 2*45 eurom bánta. úgyhogy raknak ám ki ők is trafikat.
120 - 100 - 80 - 60 sorrendben párszáz méter különbséggel.
A forgalom miatt, ritkán lehet gyorsan menni. Este üres autópályán van aki tolja.
Mellesleg elég kevés - és egyre kevesebb - az olyan szakasz, ahol a fénysebesség a felső határ, és ezeket is gyakran megszakítják egy-egy 120-assal híd, alul- vagy felüljáró közelében.
Olyanra nem emlékszem mióta itt élek, hogy fénysebességről 100-assal kezdték volna. Mindig 120-ról indul, legalábbis amerre én élek / járok.
És bizony a lézer gyakran kint van.
Köszi :D
Fénysebesség, ez jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!