Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent ez pontosan ez a...

Mit jelent ez pontosan ez a sebbessegkorlatozo tabla autopalyan?

Figyelt kérdés

Eloszor jartam eletemben az autopalyan Pest es Hegyeshalom kozott. Hegyeshalom felol erkezve kb Gyor utan valahol megjelent a kovetkezo tabla: kek alapon 3 elorefele (függölegesen felfele) mutatao feher nyil (a harom savot jelölve) a balszelsö nyilra rateve egy 120as pirossal körbefestett klasszikus sebessegkorlatozo tabla, a közepsöre pedig egy ugyanilyen 80-as. A jobbszelsö nyilon semmi.

Nem sokkal kesöbb ( talan 2-4 km) megjelent egy keresztben levö hidra felteve a közepsö sav fele a 80-as a balszelsö fele egy 120-as klasszikus sebessegkorlatozo tabla. a kerdesem:

A kek alapon feher nyilakra tett 80-as es 120-as tablak ezeket jeleztek elöre, hogy a "hidon levö tablaktol sebessegkorlatozas lesz" es onnantol kell lassabban menni (gondolom hogy ne kelljen hirtelen lassitani), vagy mar a kek alapon levö feher nyilakra rakott 80-as es es 120-as jelzestol kezdve lassabban kell menni?

Esetleg vmi mas?

En a biztonsag kedveert lassitottam 80-ra a közepsö savban, de aztan azt vettem eszre hogy messze nem megy mindenki 80-nal...

Kresz-könyvben nem talaltam ezt tablajelzest.

Netes kreszoldalakon szinten nem.

Ha tevedek draga mulatsag lehet belöle...

Ha barki tudja örömmel varom a valaszat.:)

2018. ápr. 12. 12:11
 1/5 anonim ***** válasza:

A leírásból én a következő szabályra következtetek:

“Tájékoztatást adó jelzőtáblák

17. § (1) A tájékoztatást adó jelzőtáblák a következők:

...

h) „Kapaszkodósáv” (118. ábra): a tábla emelkedő úton a lassabban haladó járművek közlekedésére szolgáló kiegészítő sáv (kapaszkodósáv) kezdetét jelzi. A tábla jelezheti azt a sebességértéket is, amelynél kisebb sebességgel haladó jármű a kapaszkodósávot köteles igénybe venni (119. ábra);”

Ugyan nem írtad, hogy kapaszkodósáv lett volna a jobb szélső, de akárhogy is, a minimum kötelezően tartandó sebességet mutatja a tábla az adott sávokra vonatkozóan. Attól még persze a 130 km/h a maximum megengedett.

2018. ápr. 12. 12:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Autopalyan a jobbszelsö sav nem kapaszkodo hanem leallosav, igen ezt a szabalyt megtalaltam a kreszkönyvben en is. De az iylen kapaszkodosavba terelö tablaknal nincs pirossal körbekeretezve az a sebesseghatar ami alatt a kapaszkodosavba kell menni...
2018. ápr. 12. 13:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Minimum sebesség. Melyik sávban mennyi . Hogy emelkedőn ne nyolcvannal hebrekülj a belsőben. Valószínűtlen hogy ne legyen szó róla a kreszben . A korlátozóban mindig van piros szín.
2018. ápr. 12. 13:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

így a minimum sebesség.

Ha piros kör van a számok körül akkor meg maximum sebesség.

2018. ápr. 12. 13:23
 5/5 anonim ***** válasza:
4-es írja jól.
2018. ápr. 12. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!