Vennétek olyan autót, amely kuplung cserés?
Sziasztok!
A napokban egy 130.000 km-es használt autót próbáltam. Én abszolút laikus vagyok, de nekem is fura volt, hogy szinte teljesen fent fog a kuplung, akkor tudok vele elindulni.
A kereskedő azt mondta (mivel szervíz is), hogy fél áron megcsinálják nekem (kb 30.000 ft).
Ez rendben is van, eddig tiszta. Új kuplung, jó kuplung. De miért kuplung cserés egy 130e km-es autó? Vagy szétpuhantották, vagy nem 130e km van benne. Rosszul gondolom? Nektek sem szimpatikus a szituáció vagy én vagyok túl paranoiás?
Az autó egyébként 10 éves, vezetett szervízkönyv, külföldi.
Elvileg normál használat mellett 150ezrenként kellene kuplungot cserélni, én 106 ezerrel vettem a kocsim és a nepper egy 50ezret tuti vissza tekert az órán, többet nem hiszem mert benzines volt és a kora miatt sem.
De attól még jó kocsi volt. De németből és osztrákból behozott kocsit nem érdemes venni!
Vigyél magaddal egy jó szerelőt mielőtt megveszed.
Ha valami ős régi "roncs" lenne, aminél ha teletankolom már megduplázom az autó értékét, akkor elgondolkoznék rajta.
De az a 10 éves autó gondolom 1 millió Ft körüli értéket képvisel. Ha amúgy tetszik és más nagy hiányossága nincs, nem ez a 30.000Ft tartana vissza a vételtől.
Ha sokat városoztak az autóval, percenként rugdosták a kuplungot a dugóban, simán csereérett lehet 130.000km-rel.
Én 292.000-nél, a gyári fékbetéteket 174.000-nél dobtam el. De ez meg a másik véglet mert autópályás ingázásra használom a kocsit. 200km-t megyek úgy, hogy nem nyúlok a pedálokhoz.
Nem biztos, hogy botláb kérdése. Menj úgy végig Budapesten át délután fél 5-kor úgy hogy nem nyúlsz a kuplunghoz! Kivitelezhetetlen mutatvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!