Használt, idősödő Renault Scenic vásárlásánál mire figyeljünk a helyszínen?
Én nagy scenic fannak vallom magam.
Nekem 6éve csak scenic van.A legrégebbim 2011-es volt így hát személyes tapasztalattal nem rendelkezek a régebbi modellekel.2006 óta bosch elektronika van bennük és azóta nem problémás az elektronika a renaultokban.Viszont a 2006 előttit kerülném.
Sharant Alhambrát Galaxyt Zafirat is messzire kerüld.A közhidelemmel ellentétben ezek se megbízhatósági bajnokok.Vegyél egy transit connectet vagy vw caddyt persze nem a szállítmányozós verziót.
El ne hidd amit itt írnak.
Az én sógoromnak volt Sharan, másiknak meg Zafira.
Két szar az is. Mind ketten azért adták el mert állandóan szar volt. Pedig újonnan vették. Nyilván egy 2003-as autóval is sok baj ban. Sokat kell vele szarakodni.
Ja, és a Zafirától 1 éves korában kellett megszabadulni, olyan szar autó.
Szerelhetetlen, sok elektromos probléma amik kifejezetten sokba kerülhetnek az értékéhez képest.
pl: UCH (utastéri számítógép) ez vezérel mindent amit az utastérből kapcsolgatni lehet, nem javítható csak csere.
központi kijelző, ez mutatja a sebességet... na ez is típushiba és nem javítható.
aztán még az egészet tudja fokozni a kábelkötegek csatlakozóinak oxidációja nem is egy hanem egyből 2 helyen mindegyik nagyon szopatós javítás és 3-4 óra könnyedén elmegy rá. Ez volt az utastér.
Motortérben van egy teljesítmény számítógép ez adja tovább a jelet az uch-nak is, na ez rendszeresen be szokott ázni.
pl hogy értsétek az összefüggéseket: kormánykapcsoló kiadod a jobb index jelet amit az uch megkap, majd továbbítja a teljesítmény számítógépnek (upc), ami bekapcsolja az indexet.
Jobb esetben bontóból lehet kábelköteg csatikat szerezni hozzá, de az a helyzet gyakrabban kell cserélni mint mint ahányszor javítható.
A hátsó lamda szonda is típushiba.
A 1.5 dci motorok elég jok, de a korai 2008 előttiekben én cserélnék hajtókar csapágyat miután megvettem.
1.9 dci nek mindig van valami baja
benzineseknél pillangó szelepház néha takarítani kell, gyártyákból csak gyárit vagy vagy azzal megegyező ellenállásút!!!!
Nem rohad :)
+
A lényeg: számítógépekből bontottat nem lehet venni mert nem lehet összetanítani a többi számítógéppel. Vannak emberek akik ezek javításával foglalkoznak és szűzen adják oda a kütyüket, amit csak márkaszerviz tud az autóhoz hozzátanítani. Így kb. egy upc 100000 ből megvan + tanítás, beszerelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!