Dominikai cégem van, az autón lehet dominikai rendszám?
Sziasztok!
Dominikán van cégem, és amerikából szeretnék autót behozni. A rendszámozást elintézem Dominikán, és az ottani adokat stb befizetem, akkor legálisan használhatom az autót dominikai rendszámmal Magyarországon?
Valaki esetleg tudna segíteni hogy smint működne ez?
Adot csalni? Nem amiatt van ott cegem.
Illetve nem, nem Lorincz vagyok:))
Igen megoldható de fél évente ki kell vinned az EU területéről illetve jó ha neked is dominikai az állandó lakcimed és te is elhagyod rendszeresen az uniót amit útlevéllel igazolsz.
A pontos részleteket persze nem tudom mert elméletben gondolkodtam ilyenen de alapvetően elmondhato hogy nagyon sokszor kell a vamosoknal igazolni a jogosutsagodat. A legjobb ha sok tankolasi papirod van dominikan meg hogy használod a bankkartyadat ezek sokat bizonyítanak a kinti eleteddel kapcsolatban. A legjobb ha 2 kocsit hozol vagy 3 at 1 el jársz a többit Ukrajna és Oroszország között mozgatod mert sokáig ott se lehet egy autó és mindegyik kocsival csak 1-2 hónapot jársz majd 2-4 hónapot pihen ezekben az országokban. Bár szerintem Szerbia és Macedónia is jó hogy ott tárold a kocsikat.
Ennel olcsóbb idővel hazahozatod vam és áfa megfizetesre kerül azt legálisan vagy vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!