Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Származhat abból baj ha...

Származhat abból baj ha valaki gyorsan vezet, mikor nincs nagy forgalom?

Figyelt kérdés

Jó minőségű országúton 180 km/h-val menni, olyankor, mikor senki sincs az úton.

Nyilván nem kanyargós útra gondolok hanem mondjuk egyenesekre.

Ilyen sebességhez is kell rutinja legyen a sofőrnek, hogy a körülményekhez-sebességhez viszonyítva biztonságosan vezessen?

Hirtelen 180-ra gondolni nagyon gyorsnak tűnik, tényleg veszélyes annyival haladni?

Nagy sebességnél mindent előre kell tervezni, és látni? Rászámolni a lassulásra stb?

2018. ápr. 4. 14:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
ui.: ha a német pályán nem tartod be a követési távolságot (be van kamerázva az egész), akkor is olyan csekket kapsz, hogy odabsz például. Meg sok ilyen dolog...
2018. ápr. 4. 14:54
 12/18 anonim ***** válasza:

Az autópálya elvileg el van zárva az állatoktól, minimum 60km/h-val kell menni, szóval kicsit jobbak a körülmények.

Viszont ha feltéved egy kutya, ember [1], esetleg valami barom téglát tesz az M7-esre [2], netán kövel dobálják az autókat [3], akkor 130-al is nehéz baleset nélkül közlekedni.

[1] [link]

[2] [link]

[3] [link]

2018. ápr. 4. 14:55
 13/18 anonim ***** válasza:
Plussz a németeknél alapból is nagyon vizsgálják a pályát, meg tisztítják, meg minden, itthon meg egy baleset után is csak úgy a nagyobb darabokat viszik el... az autópályán (még nem is az országutakon)
2018. ápr. 4. 14:59
 14/18 anonim ***** válasza:
Addig nem veszélyes amíg féktávon belül meg nem jelenik valami előtted.
2018. ápr. 4. 16:18
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

"minimum 60km/h-val kell menni"

Hol láttál ilyen szabályt?

2018. ápr. 4. 16:19
 16/18 anonim ***** válasza:

végülis a halálnál csak lerokkanni szarabb...

úthiba, kiugró állat, kikanyarodó traktor, mi baj lehet....

2018. ápr. 4. 16:24
 17/18 anonim ***** válasza:

A német kamerákhoz: szerintem ez urban legend, Németországban is egymás seggében mennek 180-al, az echte németek, szóval nem hinném hogy nagyon büntetnének ezért.

A kérdésre: én is szeretem nyomni a gázt nagyon. De veszélyes. Soha nem tudhatod mikor ugrik elég valami, sstb. De ez ugyanilyen rizikós 100-nál is. Meg aztán a kapun kilépve, sétálva is rádeshet egy cserép. Aztán én úgy vagyok vele, hogy szerencse kérdése az egész.

És igen, kell a rutin és a jó reflex, ahol pedig tudod, hogy nagy az esély arra, hogy valami eléd kerüljön, ott ne menj 180-al. Mindent előre kell tervezni, ahogy mondod. AKi nem így tesz, az túl vakmerő, és a szerencsének köszönheti, hogy eddig nem történt baj.

Amúgy ez a gyorshajtás is relatív, mert sokszor olyan helyeken van 30-as tábla, ahol 80-al lehet menni biztonságosan, nincs is semmilyen valós veszély. De elméletileg a megengedett sebesség majdnem háromszorosával randalíroztam, milyen durván hangzik már...

2018. ápr. 4. 19:16
 18/18 A kérdező kommentje:

Este, sötétedéskor egy szűk erdő menti úton biztos nem száguldoznék 100-al én sem, ez tény.

De napközben egy széles, hosszú szakaszú, jó minőségű ISMERT! úton, aminek a két oldalát szántóföld szegélyez mindjárt más a helyzet.

Véleményem szerint, de amíg nem vezetek addig nem jár a szám. Csupán gondolkodok, és felmérem a terepeket.

2018. ápr. 4. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!