Opel Astra J 3 millió forintért?
1.6 benzin szedán vagy 5 ajtós lenne. Viszont az durva hogy 6-7 éves autók kerülnek ennyibe, mikor az új 3.8-ért már vihető.
Tehát 800.000 forint a különbség, és mégis 0 km-es autóba ülsz a 70-80 de akár 100 felett futottak helyett.
Viszont én úgy venném hogy 2 millió az önerő és 1 millió lenne a hitel része. Ez használt esetén. Új esetén pedig 1.8 millió a hitel.
Melyik érné meg jobban?
A bankban utobbira 35000 forintot mondtak havidíjként 5 évre, fix kamattal, 6% THM és 5.8 % ügyleti kamat mellett. És akkor 0 km, 2 év garancia, csak olajcserére kell vinni.
Az első esetben pedig 22000 forint a havidíj, 11% THM és 10.5 % ügyleti kamatláb mellett 5 évre fix kamatra.
Jelenleg a J Astra tetszik a legjobban a piacon így azt fogok venni mindenképp, a fizetésembe bőven belefér bármelyik eset, csak érdekel másnak a véleménye hogy megér-e 800.000 forinttal többet az hogy új és nem 7 éves az autó. Plusz az amit mindenki mond hogy 3 millióért 2-3 éves autók vannak, na olyan az Opel esetében nem nagyon létezik. Egyébkén ha befizetném a 800.000 forintot az önrészbe, akkor is csak pár ezerrel lenne kevesebb havonta, így nem éri meg befizetni.
Nos?
Ha pénzed van akkor csak az új jöhet számításba.
Azt tudod legalább hogy milyen, míg egy 7 éves az már pont annyi idős hogy lehet rá költeni.
3év múlva pont 10 éves lesz, míg ezt még az első műszakira se kell vinni.
Már kell vezérlést, akkut, generátort, fékeket, gumikat cserélni , javítani.
Szóval arra már akkor sokat kell költeni.
És megnézted, hogy a 3 milliós használt és a 3,8 milliós új között mi a különbség motorban, felszereltségben?
Egyébként ha van pénzed rá akkor nyilván új.
Viszont nem tudom milyen hiteleket nézegettél... Én fél éve vettem fel 4 éve 1 millió személyi kölcsönt autóvásárlás miatt, 25.000 körül fizetek rá és nincs semmi fedezet bevonva, a kocsihoz sincs semmi köze, akkor adom, veszem amikor akarom
Szerintem ha nincs rá kp-ban pénzed akkor egyiket se vedd, autót venni hitelre mindig nagy ráfizetés.
De ha már itt tartunk akkor tuti, hogy nem ugyanaz a felszereltségi szintje a két autónak.
Azért azt tegyük hozzá, hogy a most kapható J Astra erősen kifutó modell, nyomott áron. A felszereltségben, motortípusban sincs nagy választék. Ezért kapod meg ennyiért.
6-7 éve újonnan ezeket a J Astrákat nem ennyiért vették. Így valahol érthető, hogy az eladók az akkori újkori árhoz képest árazzák be hogy valamit viszontlássanak belőle.
Te viszont nem vagy köteles a használtat megvenni. Én is az újat venném mindenképp, ha megfelel az amit ennyi pénzért kapsz.
Hitelre én sem vennék autót, de ebbe ne menjünk bele. Volt már pár kérdésnél erről hosszas vita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!