Ponyvagarázst fel lehet állítani csak úgy?
Lakótelepek (nem fizetős) parkolóiban szoktam látni, hogy az ott lakók felállítanak maguknak egy ponyvagarázst és így tulajdonképpen kisajátítanak egy parkolóhelyet.
Ezt lehet csak úgy? Felállíthatja bárki a garázsát? Vagy kell valami engedély rá?
(Google-ben nem sikerült megtalálnom a választ)
Köszönöm!
Én azt mondom, hogy nyilvános helyen nem lehet csak úgy kisajátítani egy földterületet.
Én nem is merném erre fordítani a pénzt, mert az ilyen puha tereptárgyakat hamar megtalálják a rombolni vágyó trógerek.
Nézd-azt hogy mit érdemes vagy mit nem,nem egy vadidegen fórumlakó fogja majd eldönteni.
Lefingott dévukalosnak garázst bérelni pont olyan mint hülyegyereknek az okostelefon.
Felhúzol egy mobilgarázst úgy meg ß.sz a közteres hogy teherbeesel,inkább vegyél egy ponyvát és takargasd be ha ettől nyugodtabban alszol.
Közterületen csak "úgy" nem szabályos a ponyvasátor felállítása.
Egyetlen járható út a helyi önkormámyzat. Tőlük lehet engedélyt, bérleti jogot kérni, de ez még nem feltétlen jelenti azt, hogy adnak is.
Pl zöldséges boltok, kocsmák járdára terjeszkedésére vagy zöldséges sátrak közteres felállításásra is meg van a megfelelő jogi háttér, tehát ha az önkori partner, akkor költségtérítés fejében engedélyezhet akár ponyvagarázt is. De sok esély az nincs rá.
Én ezt most nem értem. Mit értesz kisajátítás alatt? Amikor beállsz az autóddal egy parkolóhelyre, akkor is "kisajátítod", nem?
Vagy az a ponyvás cucc, akkor is ott van, amikor elmennek az autóval?
Na én ilyet tuti nem mernék. Nem a "kisajátítás" miatt, hanem az arra kolbászoló kisebbségiek miatt. Mire hazajönnék, szerintem csak a hűlt helyét találnám.
Megnéztem most Google térképen, hogy milyen távolságra van a bérelt garázsom. 1,1 km. Nincs közel, de jó tempóval gyalog nekem 10 perc. Ha 500m-en belül lenne másik én nem gondolkoznék rajta.
Hozzáteszem, hogy egy 13 éves 300.000km-t futott Opelt tartok benne. Nem értem ez mért lényeges. Ugyan arra használom, mintha pl egy 20 milliós Audim lenne. A használati értéke számomra ugyan az. Ha megrongálják, szétveri a jégeső, ugyan úgy meg kell javíttatni és a fényező nem fog nekem árengedményt adni, a szerviz rezsióradíja sem kevesebb csak mert "lefingott" az autóm. Sőt, azt mondom, hogy egy ilyen korú autóra még jobban vigyázok, hogy megőrizzem az eddigi gyári állapotát, ne induljon meg sehol rozsda, nem szívja ki a fényezést a nap, stb. Ebből a szempontból egy újat kevésbé féltenék, ott még minden résben üregben tökéletesen véd a gyári wax, nincsenek rajta kavicsfelverődések, stb.
Tudom, sokan tartják az utcán, télen-nyáron lakótelepi parkolókban ridegtartásban a kocsit. Na, én erre képtelen lennék, hogy "jól van az úgy", ennyire ne érdekeljen az autóm.
Nem rakhatod oda, csak sima ponyvával takarhatod le.
Továbbá rövid időn belül ellopnák vagy széttépnék, összefirkálnák amúgy is. Ez még a ponyvára is érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!