Ti lámpánál le szoktátok állítani az autót?
Figyelmes lettem arra, hogy sok még a start-stop rendszer előtti autósok leállítják az autójukat egy piros lámpánál vagy mekinél a drive-ba. Gépkönyv nekem is a régi Swiftnél írja, hogy ha 1 percnél többet szándékozom várni akkor állítsam le a motort, de bevallom, én képes vagyok több percet is járatni.
Úgy gondolom így kímélem az önindítót.
Jól gondolom?
Személyes kedvencem amikor 10sec zöld és ezt tudja előre az autós, fogja és arra a fél percre leállítja, majd zöldnél indul el, normál esetbe 5 autó lazán átfér, így meg csak ő megy át és ha bátor a mögötte lévő akkor csak kettő.
Enyém start-stopos, de kivan kapcsolva benne, engem zavar,hogy pirosnál leáll.
Lassabb a reakcióideje.
Nem, soha.
Nem ér annyit az a pár milliliter üzemanyag, hogy elhasználjam az önindítót, akksit, motort, stb.-t.
Mennyit lehet ezzel a hülyeséggel egy év alatt megspórolni? 5-10 ezer Ft-ot és akkor szerintem sokat mondtam.
Nekem kb. 5 perc a határ, ha annál többet kell előreláthatólag várnom és nem kell klíma, fűtés, stb. akkor leállítom.
5-10 ezer forintot ezzel 20 év alatt sem spórolsz meg :D
Kb. indításnál befecskendezi azt az üzemanyagot az autó, amit megspórol azzal, hogy nem járatod, de így legalább terheli az önindítót és az akkumulátort feleslegesen.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy 5 percnél rövidebb időre nem állítom le, sokszor akkor sem, ha beszaladok boltba.
Nem állítom le én sem.
Véleményem szerint ez a start-stop rendszer arra szolgál, hogy a gép hamarabb tönkremenjen.
Amolyan tervezett elavulás 2.0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!