Milyen okból cseréltek autót és milyen időközönként?
Az elsőt használtan kaptam munkábajáráshoz. Már akkor kis értékű volt, viszont jó állapotú, így nem adtam el akkor sem, amikor a páromnak kellett egy újabb kocsi, inkább leállítottuk.
Költözés miatt 3 év után ettől az újabbtól megváltunk, csatasorba állítottuk a régit. Aztán külföldre költözés miatta családból kaptunk használatra egy Fábiát, amit évekig használtunk, mígnem elromlott, hetekig húzódott a szervíz, viszont már két autó kellett új munkahely miatt. Kénytelenek voltunk venni egy használt kisautót, mert a réginek kb. 1 műszaki van még hátra, utána már nagyon hozzá kell nyúlni, felújítani, egyszerűen nem gazdaságos.
Valószínűleg a régit beadom a bontóba, ha nem megy át a 2. műszakin. Eladni nincs szívem, rengeteg emlék köt hozzá, 15 év az 15 év... :)
A két "újabb" autót jó lenne még vagy 5-6 évig használni, de mivel költözni szeretnénk a munkahelyem közelébe, lehet, hogy egy éven belül eladjuk az egyiket. Ha cserélünk, lehetőleg elektromosra szeretném én is.
Az elsőt még tanuló koromba vettem, diák munkából szedtem össze a pénzt rá 100%-ba+ a jogsira is. 89-es Audi 80 1.8S 2008 decemberbe vettem és 3 év után eladtam, mert jobbat akartam, nem volt semmi baja.
2. 98-as Volvo V40 1.9 TD ez 4,5 évig volt meg. Ne ez volt az amire azt mondják pénztemető, szóval elegem lett belőle és szabadultam tőle.
Megbízható olcsón fenntarhato autót akartam:
3. 2002-es VW Golf 4 1.6 SR volt, majdem 2 hónapig volt meg. Nem volt semmi baja csupán gyengének éreztem, és ahhoz képest meg sokat evett.
4. 2003 Golf 4 1.9 PD, most már lassan 2 éve megvan. És még marad egy ideig biztosan. Keveset eszik, nem kormol, olcsó az alkatrész és korához képest jelentéktelen hibái vannak csak. Igaz valós 138000 km-el vettem, most van benne 163000.
3. előtt úgy volt hogy új valamit veszek, ki is néztem szinte csak rendelni kellett volna már a szalonba. Vitara 1.6 4x4. 5.6 milla lett volna... Aztán osztottam szoroztam és arra jutottam kegyetlen nagy az érték vesztése egy új autónak + lízing, és a casco. Szóval a 4. Golf Évi fenntartása meg sem közelíti a Vitara 1 év alatt bekövetkezett amortizációját. Ráadásul 5 évig csak márkaszervizbe hordhattam volna a gari miatt.
Ez persze saját vélemény, de mindenki tudja magáról mi a vágya és hogy mire van szüksége. Valamit a vágy milyen plusz költségekkel jár és megéri-e vagy csak egyszerűen arcoskodni akar
Általában akkor amikor megunom.
Eladom jó áron, rakok rá pénzt és veszek jobbat. Ami a legtovább bírta, az 4 évig nálam lévő első generációs focus volt, első autóm volt, imádtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!