Szeretnék egy házilag összetákolt gokart-féle járműt, pontosan hogyan is kéne nekilátnom?
Szóval, gokartot mondtam, de mondjuk egy kistraktornak a fele alapterületű max. 30-50 km/h-ás sebeséggű, sebességváltós(vagy legalább is tolatni lehessen vele, ha ez se akkor ne egyenletes sebességgel mennyen előre) járműszerűségre gondoltam. Ami eddig volt a fejemben, az valószínűleg egy fűnyíró traktor motorja lenne. Még ami "funkció": elsőkerekes kormányzás, hátul motor és hátsókerékmwghajtás, kézifék, alap elektronika, ha megoldható(sebességmérő, lámpa)
Igazából ennyi lenne. Arra lenne szükségem, hogy miket kéne vennem? Szóval, azt hogy hogyan rakjam össze, legális-e vagy ilyenek, abba sz*rni bele, lényeg hogy mit vegyek(vagy épp mit ne)
Előre is köszönöm a válaszokat.. és bocsánat az abszurd retardáltságért, esküszöm tervbe vettem.
Kell 4 kerék, ebből 2 lehet egy tengelyen hátul, motor már "van", kell hozzá sebességváltó, kuplung, kormánymű, első kerekek mozgó tengelycsonkkal kormányzáshoz, fékek is kellenek, meg egy "sámli" amin ülsz..
Ha ezek megvannak, jönnek a részletek, akkor folytatom...
nincs veszve semmi, az ötlet kiváló!..
keress a jutubon "go-kart építés házilag"-ra és annyi videót találsz, amiből bőven összerax egy versenycsodát...
egyelőre csak nézegesd a videókat..ha még megvan a kedved, akkor összeírod az anyagot nagyjából. lehetőleg normál méretűt csinálj. a motorja eleinte benzines láncfűrész motor legyen, aztán lehet növelni a méretet.
Köszönöm mindenki véleményét és válaszát!
Igen, komolyan gondolom, nyárig szeretnék minden alkatrészt beszerezni, addig kéne koncepció(bár így utólag inkább mini hot rodnak mondanám). Csak azért kérdeztem, mert informatikus vagyok, és ha lenne egy ilyen kis kiviszem-a-rétre azt játszom a kistesómmal, szóval semmi közút, full szórakozás lenne, akkor több tapasztalatot szereznék ezen a téren is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!