Mikor lehet az mondani egy fiatal sofőrre (19-20 éves), hogy jól vezet?
Mivel nekik még nem régóta van jogosítványuk így kevésbé tapasztaltak. Ilyenkor látszik szerintem a leginkább valakin, hogy mennyire van hozzá tehetsége. Mik azok a dolgok, amik alapján rá lehet mondani valakire, hogy igen, ő a kora, kevés tapasztalata ellenére ügyesen vezet.
Létezik egyáltalán ilyesmi?
Na és mi a helyzet azzal, akinek az átlag utazó tempója gyors?
Tegyük fel 90-100 km/h helyett folyamatosan megy 110-120-al. Mindezt úgy, hogy nem kezd bele vakmerő előzésekbe. Ez már veszélyesnek minősül vagy simán elfogadható még akkor is ha gyorsabban megy ha üres előtte az út?
Egyetértek, bárki képes 1 centivel jobban lenyomni a gázpedált, ebben semmi tudás nincs.
Aki egy 70 LE-s autóval tud biztonságosan előzni, arra már mondhatjuk, hogy nem vezet rosszul.
Kortól függetlenül az vezet jól aki ismeri a maga és kocsija képességeit, és annak megfelelően vállal be helyzeteket.
A gond az, hogy a fiatalok - magam is így voltam - ritkán rendelkeznek ekkora önismerettel és hajlamosak túlértékelni magukat. No most ha még kevés tapasztalat, levezetett km is járul hozzá, plusz még szerencséje sincs, ott jönnek a bajok.
Sokan bókolnak hogy jól vezetek. De sehol se vagyok haveromhoz képest aki pesten futárkodik mióta megvan a jogsija.
Kettőnk közötti különbség az az hogy mindent amit én meg tudok csinálni a saját kocsimban, ő abban is amibe éppen bepattan. Nem fényezés képpen, de a saját autóm a seggemhez van nőve, szerintem jól tudom kezelni. Viszont egy szokatlan autót vezetni kész rémálom, hirtelen fékezek, néha lefulladok, nem egyenletesen kormányzok. Na a srác bármibe beül megy neki. Ez szerintem egy lényeges különbség.
Ezt minek köszönheti? Istenadta tehetség vagy a rutin?
Azt, hogy bepattan és vezeti, hogyan csinálja? Gyorsan menve, "pengeélen" vagy elcsordogál a városban a lámpák között?
Erre emlékeztet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!