Mikor lehet az mondani egy fiatal sofőrre (19-20 éves), hogy jól vezet?
Mivel nekik még nem régóta van jogosítványuk így kevésbé tapasztaltak. Ilyenkor látszik szerintem a leginkább valakin, hogy mennyire van hozzá tehetsége. Mik azok a dolgok, amik alapján rá lehet mondani valakire, hogy igen, ő a kora, kevés tapasztalata ellenére ügyesen vezet.
Létezik egyáltalán ilyesmi?
a jó sofőr onnan ismerszik meg, hogy nyugodtan alszol mellette vagy nézed a tájat. nincsenek nagy terhelésváltások, fékezgetés, hirtelen kormánymozdulatok. körforgalomba, elsőbbségadásnál (ahol lehet) lendületből be tud sorolni, előzések szintén "simák".
és mindemellett menti a helyzeteket amit más balfasszok okoznak.
hacsak nem hivatásos valaki, szerintem 21 évesen még nem lehet jó sorőr.
Nem okoz balesetveszélyes helyzeteket.
Nem rángatja a kocsit se kanyarodáskor, se váltáskor.
Nem megy bele a kátyúkba.
Nem gyorsít/fékez feleslegesen.
Nem hagyja a lábát a kuplungon, nem égeti a kuplungot.
Nem tekeri a kormányt álló helyzetben (csak ha elkerülhetetlen).
Partnerként kezeli a többi közlekedőt, beengedi azt, akit könnyedén be lehet.
stb.
kinek mi a "jól vezet" kategória. Ha az átlagot nézzük, akkor én ezt mondanám:
- felveszi a forgalom ritmusát
- ismeri és alkalmazza az alapvető KRESZ szabályokat
- nem teremt veszélyes helyzeteket
- figyel a körülötte lévőkre
- magabiztosan kezeli az autót.
ha pedig a kérdést nekem teszik fel, akkor egy fiatal autóversenyző tud jól vezetni. De nem azért, mert az utcákon nyomja, félre ne értsük.
Értem a dolgot én is, valahogy ilyenek jutottak eszembe nekem is erről a fogalomról.
5-ös, hogy érted azt, hogy egy fiatal autóversenyző, ha nem azért mert az utcákon nyomja? A pályás tapasztalata miatt, amiért jól kezeli a kocsit a veszélyes helyzetekben is?
Mondanál is példákat?
Gyakran tőlem is kérdeznek ilyesmiket, szeretnék jó példákkal felelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!