Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda octavia vagy mazda 6?

Skoda octavia vagy mazda 6?

Figyelt kérdés
2005-2007 es évjáratú kocsikat nézegettem 1.5millio kornyekén és arra lennék kivancsi hogy megbizhatosag fogyasztas kenyelem stb kinek milyen tapsztalata van?! Skoda octaviabol az ujabbakat nezegettem amiknek kerekitett az eleje.
2018. márc. 27. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Motort nem írtál, így azért kicsit nehéz beszélni róla.
2018. márc. 27. 20:20
 2/6 anonim ***** válasza:

A Mazdánál a rozsda miatt kell óvatosnak lenni. A benzinmotorjai nem rosszak, kivéve talán a 2.3-ast. Úgy tudom, azzal szoktak gondok lenni, a többi jó. Dízelt nem vennék belőle.

Az Octavia bizonyos szempontból ésszerűbb választás, de körültekintést igényel a vásárlása, mert van néhány motor, ami nem problémamentes. A szívet is kissé kevésbé dobogtatja meg. Nem ronda autó, de nem is izgalmas. Ez igaz a vezetési élményre is. Az 1.6 benzin nem rossz, de nem túl dinamikus vele az autó. A dízeleknél a BXE és BLS kódúak néha kikönyökölnek, ezért megelőző jelleggel hajtókarcsapágyat és -csavarokat érdemes cserélni, ha igazoltam nem történt meg. A 2.0 PD TDI-k vásárlása is körültekintést igényel, ezeknek több kényes pontjuk is volt. Nem tudom minden motorkódra levetítve, de volt egyszer a Siemens PD elem hiba, ami tömegesen fordult elő. Ezekből a legtöbbet cserélték mára garanciában, de nem árt odafigyelni rá, hogy megtörtént-e. Ezekben volt a hirhedt hatszögtengelyes olajszivattyú hajtás is, ami miatt szintén ki tud könyökölni a motor. Ez is orvosolható probléma, de ez már nagyobb beavatkozás a motorba, így költségesebb is.

Alapjában véve szerintem mindegyik jó autó, de egyik sem tökéletes. Ha csak problémamentes helyváltoztatásra kell, akkor talán az 1.6 benzin octaviát mondanám a legésszerűbb választásnak.

2018. márc. 27. 20:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Octaviánál 1.6 benzin motor nem tudom fsi es mpi kozott van e kulonbseg mazdanal ugye 1.8benzin van mindket kocsinal kombira gondoltam.
2018. márc. 27. 21:38
 4/6 anonim ***** válasza:
74%

A 1.5 millió egy kicsit karcsú, 1.8 körül érdemes kezdeni a nézelődést. Mazdát nem vennék ennyi idősen, lehet a motor megy, de sokba kerül a lakatolás. És nem a látható helyeken rohad elsősorban. Szokták mondani hogy a motorcsere olcsóbb és könnyebb mint kilakatolni az egész karosszériát.

Skodából 1.6 benzin, a 102 lovas a jó, az FSI érzékeny mindenre, ennyi idősen nem jó választás. Viszont borzalmasan túl vannak árazva a felszereltséghez képest, a legtöbb alapfelszereltségű, még egy bőrkormány sincs benne (persze lehet ez csak az én fétisem).

2018. márc. 27. 22:00
 5/6 anonim ***** válasza:
FSI-t én is mellőzném. 1.3 misi körül már szoktam látni vállalhatónak tűnő 1.6-osokat.
2018. márc. 28. 06:11
 6/6 anonim ***** válasza:

#2-es jól összeszedte a dolgokat, de pontosítanék:

Az 1.6 benzinnél a nem rossz az csak az MPI motorra értendő.

A BXE blokkoknál csak a 2007-es modellévet érinti a hajtókar csapágy probléma.

A BLS blokk esetében érdemes DPF nélkülit venni (ennél a blokknál opcionális volt a DPF.

A 2.0-s dízel blokkokat akkor is kerülném, ha mindent elvégeztek rajtuk. Felesleges kockázat.

A típushibákról itt olvashatsz még:

[link]

2018. márc. 28. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!