Mi a helyzet az elektromos robogókkal?
Figyelt kérdés
Néhány hétig nem lesz autóm. Erre az időre szeretnék egy robogót venni. Egy elektromosra esett a választás. Kell ahhoz bukósisak? Kerékpárnak minősül.2018. márc. 26. 09:32
1/4 anonim válasza:
Motorhoz csak bukósisak kell.
Mégis felveszek protektoros kabátot és nadrágot, kesztyűt és csizmát.
Te döntöd el, mennyit ér a saját biztonságod.
2/4 D. Brasco válasza:
Kerekparnak a 300w-ot meg nem halado teljesitmenyig minősül valami......bar csodalkozom,hogy minden kerdeshez hozza szoktal szólni valamit de egy ilyen alap dolgot nem tudsz,raadasul az oldalon is millioszor volt mar ez targyalva!
3/4 anonim válasza:
Ha a motor teljesítménye meghaladja a 300W-ot akkor mopednek minősül, tehát kell rá valamilyen jogsi, de ez ugye neked adott, meg kell rá kötelező biztosítás és bukósisak. Ha nem nagyobb a teljesítménye mint 300W, akkor kerékpárnak minősül. Egyébként a gyakorlatban nincs elektromos moped, mind kerékpár, ha érted mire gondolok...
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. D. Brasco, hozzászólni akkor szoktam, ha meglehetősen széleskörű tapasztalataim, vagy elméleti tudásom erre predesztinálnak. Amit nem tudok, azt megkérdezem én is. Miután pedig robogó 40 éve nem volt a seggem alatt, talán elnézed nekem, hogy el se olvastam az ilyen irányú kérdéseket. Így aztán, ha ezerszer kitárgyaltátok is, számomra ezt a tudatlanság homálya fedte a mai napig.
2018. márc. 27. 10:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!