Van egy Simson S50B-m amibe beleszeretnék rakni egy s51-es blokkot, de a gyújtás maradna az s50-é. Lehetséges ez? Hogy állítsam be pontosan a gyujtást?
Kedves Kérdező!
Természetesen meg lehet oldani, bár én nem hagynám meg az S50 gyújtását több okból.
Megoldás a következő lesz, kell vásárolni új gyujtótekercset, mely nem kombinált 6v vagy 12 voltos lehetőleg minőségi német alkatrészből ( nehéz beszerezni )
szükség lesz még 6V vagy 12 voltos trafóra és trafó rögzítő bilincsre. a fővázra a tank alá el kell helyezni a trafót. 15 csatlakozót test pontra kell kötni a tank alatt. A trafó 1 csatlakozási pontját a gyujtáskapcsoló 2 csatlakozására kell csúszósaruval rögziteni. A gyújtás alaplapról a gyújtótekercset össze kell kötni a gyújtáskapcsoló 2 csatlakozásával.
Gyújtás beállítás nem változik, mert azt a lendkerék tipusa határozza meg. A lendkerék ék határozza meg a gyújtás pontos idejét. Persze a felső holtpont előtt 1,4 mm előgyújtás kell, amit tolómérővel, vagy indikátorórával szépen beállítható.
Igy anyagilag meg lehet úszni a lendkerék és a világítótekercs alaplap kondi és megszakító árát, de ezek elég régi dolgok, kitudja mennyire jók?
Bocs nem olvastam végig teljesen a kérdést! Persze már régen meg oldottad a problémát!
Csak fel kell szerelni a cuccokat és az előgyújtást a megszokott módon beállítani!!
Még egyszer bocsánat, csak a nagybetüket olvastam el!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!