Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volkswagen Passat 1.9 TDI?...

Tepertyu kérdése:

Volkswagen Passat 1.9 TDI? Vélemény?

Figyelt kérdés
19 éves vavyok és autót vennének nekem, és erről az autóról érdekelne hogy megéri-e venni egyet (200-230 ezer km-ben), mennyire szervízköltséges. Nincs saját keresetem így szüleim tartanák fent egy ideig, és nem szeretnék nagy tehert a vállukra. Több autót is vezettem, a Dieselt sokkal jobban szeretem, kb honaponta lenne vele hosszú utam (100-300 km). Megérné?

2018. márc. 23. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100-300km nem hosszú út... Ha nincs évi legalább 25-30.000km futásod akkor felesleges, illetve hány évet néztek? :D Mert kétlem, hogy a 20 éves 1.9 tédéíbe 200-230.000 kilométer legyen :D
2018. márc. 23. 11:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Magyarországon az összes 1.9 TDI-ben és 320D-ben 230 ezer km van :)

Komolyra forditva a szót: én elengedném, 19 évesen nem hiszem hogy a szükség megkivánja a nagy dizel szedánt. Egy ilyen öreg dizellel meg főleg nem terhelném a szüleimet. Vegyél valami kisebb autót egy megbizható szivó benzines motorral.

Ja és csatlakozom, havonta 1-1x egy 100-300km út miatt totál nonszensz a dizel.

Számolj utána, ha csak 14 éves az a passat, és egy dizelt minimum éves 25-30 ezer km-erre érdemes megvenni, de ezekkel általában sokkal többet mentek, simán van bennük 400+ ezer km.

2018. márc. 23. 12:41
 3/6 anonim ***** válasza:
32%
Mi ez a baromság, h dieselt csak évi 25-30e km-re szabad venni? Olcsóbb (már amikor) üzemanyag, kisebb fogyasztás. Ha 5m-t megy azt is olcsóbban teszi. Más kérdés, ha javítani kell. De ha van pénz egy motor felújításra mert ezek egyszer már megkerülték a földet, akkor az öreg, kiforrott 1.9tdi megfogja kerülni mégegyszer.
2018. márc. 24. 01:43
 4/6 anonim ***** válasza:

90lovas TDI bírja , nem szerviz költséges és városban se rossz , sokan mondják , hogy jajj igy meg ugy nem jo városba meg kis távra annyi hogy hideg motorral nem szabad pörgetni mint az állat és kész örök élet ez a motor . Nekem a 92-ea ventomba van a 90lovas 1.9TDI motor leginkább városba megyek és semmi baja . Katalizátorosak ezek nincs részecskeszűrő azaz nem fog el tömődni meg nem kezd el hülyülni . Egyszerűek mint a faék az enyém csak vezérlés meg váltó olaj cserekor látott szerelőt , minden mást itthon aknán meg csinálok ( nem szakmám az autószerelő )

Kemény 8000ft súlyadót fizettem rá pedig nehehebb momt fater kombija és neki 10ezer/év a súlyadó .

110ló nem sokkal jobb mint a 90lovas és fogyasztása is több .

90lovas mocit ha kevésnek érzed könnyen lehet húzni .

Nekem egy nagyobb mechanikus adagolo meg nagyobb turbo és porlasztó csúcsok vannal rajta meg egy jó chip így az 5 liter körüli fogyasztásból lett 6.5-7liter/100km de 187lót mértek a revo mérő padján .

Öreg megbizható gépek ezek .

A km-t ne nézd nem azt veszed inkább az állapota a kaszninak meg a motornak és futóműnek a fontosabb . Millio km-ket mennek ezek el bontatlan blokkal . Nekem a 110lovas audi A6-osomban 690ezer km van a ventoban meg 284ezer km van és mindakettő motorikailag meg mindenhogy patika .

Ajánlom a TDI passatot 90lovasban

2018. márc. 24. 12:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Bizony, bizony a 90lovas jobb.Nekem III-as Golfban van végtelen km-rel. Megfelelő időben vezérlés és olajcsere, hidegen nem nyúzni, leállítás előtt 15mp alapjárat a turbó kedvéért és soha nem lesz baja.
2018. márc. 24. 16:13
 6/6 anonim válasza:
En az AFN-t tudom ajánlani. (110hp) Csak abbol se mindegy, hogy milyet fogsz ki. Ha találaz egy jó állapotút, azzal nem lesz bajod. Ráadásul tuningolható. Egy az egybe ramegy a PDTDI-nek a turboja (1749va) <- erre egy chip 1,3-1,4 barral, es maris van egy jo autód. Persze ezt lehetne spirázni csúcsokkal (csakis 0.26!) meg SDI vezérműtengellyel. Persze ilyenkor mar egy erősebb kuplung nem árt, ahogyan a nagyobb fékek sem.
2019. ápr. 25. 04:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!