Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új olaj miatt lehet más...

Új olaj miatt lehet más hangja a motornak?

Figyelt kérdés
Vásárlás előtt tökéletes volt az autó. Nyilván ezért vettem meg. Olajcsere után pedig csattogósabban indul. 1 mp alatt elmúlik a dolog. Ezt nem csinálta mikor vásárlás előtt nézegettük és miután hazavittük elmentünk vele 2x bevásárolni is. Nem volt meg ez a jelenség. Jelenleg 5w30 van benne. Lehet, hogy előzőleg 10w-s volt beenne? 186e km van benne. 1.4 benzin, corolla. 2008-as.

2018. márc. 23. 08:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy valami nagyon sűrű olaj volt benne és ezért más volt a hangja. Lehet nem véletlen volt az az olaj benne.
2018. márc. 23. 08:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem fogyasztott 1000km-en egy cseppet sem. Nem szivárog sehol. Már ennyit megtettünk vele, vagy még többet. Indítás után szinte azonnal normálisra vált a hangja és problémamentesen megy az autó. Ki kellene próbálnom a 10w-set? A szervizkönyve szerint az is jó bele csak 18 mp várakozás múlva lehet vele elindulni az 5w-s olajjal meg 8 mp. De egy fél percet hagyom járni mindig.
2018. márc. 23. 09:21
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja, még valami! A múltkor kint állt és mikor nagyon hideg volt (-10 körül) akkor nem csinálta indításkor a hangot. Ezért gyanakodom arra, hogy talán ideje lenne 10 év és a közel 200e km után valami jó minőségű 10w-s olajra váltani
2018. márc. 23. 09:23
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz 5w30 az ajánlott olaj, ugye azért is tettél bele olyat.

Jó is az bele, nem tennék bele sűrűbbet.

Az indítás utáni rövid csattogás a vezérműlánc miatt van, a feszítők kicsit lazák.

Annyira nem aggódnék emiatt, mivel ez szerencsére láncos motor, ha valóban 186e. van benne, akkor a láncban még van tartalék.

2018. márc. 23. 09:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Minden arra utal, hogy valós a futásteljesítmény. A lánchangot kizárnám, mivel fél másodperc alatt teljesen megszűnik a hang. Illetve hallottam már lánchangot, de ez nem hasonlít rá. Olyan mintha a hengerfej felől jönne a hang. Persze az normális, hogy lefolyik az olaj és kell neki idő mire oda felér. Csak az eddigi autóimnál nem volt ilyen hang. Elvileg a lánc nyúlását egy érzékelő figyeli és jelezni is fogja. Ez vajon tényleg igaz? A könyve és a szakszerviz tájékoztatása szerint sosem kell majd cserélni a láncot. Ettől függetlenül sok helyen olvasom, hogy 400e körül érdemes. A lánc hang nem állna el azonnal nem? De még javában hideg a motor mikor abbahagyja. Illetve mínusz 10 fok közelében miért nincs meg ez a hang? Akkor is állt sokat.
2018. márc. 23. 09:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez a rövid ideig tartó csattogás nem gáz.

Az már inkább,hogy olaj csere után jött ki.

Lehetséges,hogy az eladó,hogy könnyebben eltudja adni ezért a motorolajba tett egy kis "motor felújító adalékot".

Ez az olaj csere után kiürült a motorból és ez miatt van ez a rövid ideig tartó csattogás a hidrotőkéknél.

A nagyon hideg olaj sűrű mint a méz,de a meleg motornál is még aránylag lassan engedi el az olajat.Ha ilyenkor indítod 10 perc után és nem csattog,akkor még nincs baj.

Én csak ez miatt nem tennék bele 10w-40 olajat.

2018. márc. 23. 11:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Túlparázod, ha tényleg fél másodpercig tart... nem értem, miért izgulsz ilyenen, bonyolult életed lehet :)
2018. márc. 23. 11:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Inkább a szűrő lesz ott a gond. Hagyja visszafolyni az olajat a motorból. Használj minőségi szűrőt. Honnan tudod hogy minőségi? Ha nem vagy jártas benne, akkor az ár fog tájékoztatni.
2018. márc. 23. 11:49
 9/10 anonim ***** válasza:
67%
Ne válts 10W-40-es olajra. Tökéletesen jó az 5W-30-as. Nagy hidegben at olaj is jól besűrűsödik, ezért kevésbe hajlamos lefolyni a kenési helyekről, illetve az ott maradt mennyiség is sokkal jobban ken az indítás pillanatában mint a meleg(ebb) olaj. Ezért nem csattog. De ha már felépült a nyomás akkor meg káros a sűrű olaj... Szóval kompromisszumok sora jellemzi a motor kenését. Is.
2018. márc. 23. 11:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szűrőre már gyanakodtam. Lecseréltem a japanparts-ot (én magam cseréltem) amit feltett a szerelő. Most Mann van rajta. Azóta jobb is egyébként. Jókat derültem egyiken másikon. :)
2018. márc. 23. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!