Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos autó töltőt hogyan...

Elektromos autó töltőt hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés
Ha magán személy szeretne befektetni ilyenbe és az ország területén szétszórva szeretné mondjuk villamtöltőket létrehozni. Mi szükséges hozzá? (Papírok, kivel kell beszélni stb)

2018. márc. 19. 23:22
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Egy jó adag kapcsolat és hatalmas adag pénz és befolyás. Ez nem úgy megy, hogy bemész okmányirodába, hogy én most töltőűllomásokat szeretnék létesíteni.
2018. márc. 20. 01:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
1-esnél a pont!
2018. márc. 20. 07:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ebben mi a befektetés? Ingyenesen használhatóak a töltők.
2018. márc. 20. 08:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem befektetés szinten. Az Alföldön a gyorstöltők száma rohadt kevés viszont ha egy magánszemély azt mondja hogy nos ide és ide akar telepíteni. Megcsinálja mondjuk meg tudja csinálni egyrészt másoknak is jó másrészt neki is. Ha befektetés alapon nézzük akkor előbb utóbb nem lesz ingyenes de nem ezen alapon nézném.
2018. márc. 20. 14:22
 5/9 anonim ***** válasza:

És az a magánszemély fizeti majd a villanyt?

Attól hogy még ingyen lehet jelenleg tölteni, nehogy azt hidd, hogy azt az áramot senki sem fizeti ki.

2018. márc. 20. 15:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Mondjuk pl igen a magánszemély fizeti. De mint mondtam elméleti síkon, kellene nézni a kérdést.

Egyébként nem sokan várják el, hogy ingyen tölthessék az autójukat.(lent kitérek rá) Ez egy kifejezetten előnyös szolgáltatás, ha sokat utazna az ember, de nem tud utazni, mert nincs töltő, mivel a rendszer pedig nincs kiforrva.

Ha külföldi töltőket nézi az ember akkor ott bizony kőkeményen megfizettetik az elektromos autósok töltését. (nem mindenhol, de van rá példa) Nem értek vele egyet, viszont ránk is ez vár véleményem szerint. Szóval, ha az embernek van anyagi fedezete és ki tud építeni egy töltőhálózatot országos szinten akkor igenis megéri neki.

Másrészt, ha valaki azt mondja, hogy kiépíti a rendszert és csupán az áram árát kell kifizetnie a vásárlónak akkor szintén megoldható. Persze a mai világban ki csinál bármit mások számára, viszont úgy gondolom, hogy egy ilyen megoldással simán megduplázható lenne az elektromos autók száma, rövid időn belül. Főleg most, hogy az autógyártók is megcélozták ezt a területet és azért kerülnek ki normális autók is. Persze ebbe is bele lehet kötni, de mivel elméleti síkon futatjuk ezt a kérdést ezért szerintem nem kellene.

2018. márc. 20. 21:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, ez ott bukik, hogy senki sem fogja ezt úgy megcsinálni, hogy haszna nem keletkezik belőle semmi.

Egyébként én alapvetően nem feltétlen az akkumulátoros-elektromos autókban látom a jövőt, sokkal inkább az üzemanyagcellás megoldás volna az ésszerű út.

Káros anyag ugyanúgy nem keletkezne, a hajtásrendszer lényegében az elektromos kocsikkal egyező, és ami előnyös, hogy hidrogént még mindig gyorsabb sokkal tankolni mint tölteni.

2018. márc. 20. 22:31
 8/9 A kérdező kommentje:
De mondjuk ha én ilyen feltételek mellett szeretnék hálózatot kiépíteni azt hol kellene kezdenem. Tudom, hogy nagyon fura,de jah... Amúgy igen ez is egy megoldás lehetne. De olyan már van?(egyáltalán nem vagyok benne jártas)
2018. márc. 20. 22:59
 9/9 anonim ***** válasza:
2018. márc. 21. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!