Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Behúzott kézifékkel mentem,...

Behúzott kézifékkel mentem, sos kérdés lent?

Figyelt kérdés
Ma jégbordás, néhol latyakos úton mentem, majd parkoltam pár órát. Sajnos behúzva hagytam a kéziféket. Induláskor kiengedtem, a kézifék nem, de az ezt szabályozó fék valszeg nem engedett ki. Kb.10 km után álltam meg, és fura szagot éreztem, de füst nem volt. Éjszakára most persze nem húztam be. Reggel így nem lesz gond? Mármint ugyaníhy befagyva maradhat? Mit tudnék tenni? Nő vagyok, nem értek hozzá, de reggel muszáj lenne használni a kocsit. Járassam reggel sokáig a motort? Tudom, amatőr kérdés, de aggódom..
2018. márc. 18. 22:53
1 2
 11/16 Ridamov válasza:
48%
ha vizet öntesz rá előbb-utóbb az is ráfagy ésakkor még rosszabb lesz, fújd le... mi is az jégoldó? nem ugrik be a neve de leolvasztja a jeget vagy mi
2018. márc. 18. 23:43
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi! Jégoldó nincs, csak vmi vicces nevű kúszóolaj...
2018. márc. 19. 00:25
 13/16 anonim ***** válasza:

Mint írták a kézifék-bovden szokott befagyni, tehát az sem a motor járásától, sem attól, hogy mész vele, nem fog kiengedni.

A kocsi alján a bovdent kell megmelegíteni (pl. hajszárítóval) és amíg nem viszed szervízbe, addig ne húzd be a kézit, lehetőleg állj sík talajon, forgasd a kerekeket a járdaszegélynek, hagyd sebességben.

Én egyszer kb. 100 km-t autópályáztam így, akkor a fékbetét kuka lett. Neked van még esélyed, hogy a fékbetét megúszta.

2018. márc. 19. 07:04
 14/16 anonim ***** válasza:

Még mindig folyamatosan fog a hátsó fék?

Ha nem, akkor ne csinálj semmit. Keress egy dombot és próbáld ki a kéziféket, ha megfogja a kocsit, nincs semmi baja. Abban az esetben, ha nem fogja meg, be kell állíttatni szerelővel.

Ha igen, akkor állj be egy bevásárlóközpont mélygarázsába pár órára, ott kiolvad minden.

2018. márc. 19. 10:26
 15/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Reggel megrángattam a kéziféket, nem volt semmi gond!

Köszönöm a hasznos tippeket!

A mélygarázs ötlete is zseniális!! :)

2018. márc. 19. 17:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Egyszer az öcsém 16 Km-et jött haza behúzott kézifékkel.

Ugyanez a történet: érkezéskor iszonyat büdös volt (érthető!), de éjszakára kiengedtük a kéziféket, reggelre semmi baja nem volt.

2018. márc. 19. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!