Lehet, hogy az utcán, behúzott kézifékkel parkoló autónál befagy a fék?
Indulás pár perc melegítés után, és olyan, mintha be lenne húzva a kézifék. Nem gyorsul az autó, és égett szagot áraszt.
Ha több ideig melegítem a motort indulás előtt, azzal orvosolható a probléma?
1. Lehet (ezért nem használunk kéziféket télen.)
2. Semmit nem fogsz vele elérni.
Télen sose parkolj kézifékkel, ez a tanulság.
Hőlégfúvóval próbálkozhatsz a fékdobon, egyszer már bejött a ladánál.
Olyan is simán van, hogy a vízpára berohassza a bowdent, még új kézifék kötélnél is.
Amúgy a fékpofa is simán odafagy a fékdobhoz, már csak ezért se húzzuk be, illetve főleg ezért.
Indulásnál azonnal szakad le a helyéről.
lejtős utcában parkolok, kell ilyenkor is a kézifék...
Köszi a válaszokat
Laktam én is lejtős utcában, ha lefele álltam 1-esbe tettem és a padka felé engedtem a kereket, ha felfelé álltam meg hátramenetbe tettem és a hátsó kereket engedtem a padkához úgy hogy a gumi érje csak ha elindulna lefelé.
De volt akkora kompresszió még az 1.1 peugeot-ba is hogy ott maradjon a lejtőn.
De ha nem bízol benne veszel egy éket a kerék alá.
Télen nem javasolt a kézifék. Hiába nézed át szakszerűen az autót, bepárásodik, vizet kap beragad reggele.
Rossz esetben a fékbetét is odafagy, ladát megmentettük a hőlégfúvóval.
tipp : ha be van fagyva kuplunggal nagyon finoman mozgasd ,a súrlódás kiolvaszthatja (bár nem valószínű ,hogy egy -10 fokosat már le fog).
Lejtős utca : padka felé ,1-esben (vagy rüki) ,és biztosításnak ék.
tévhit, hogy a bowden fagy be.
a dobfékbe fagy bele a vizes fékporos trutyi. sajnos ez ilyen.
Nekem pl az egyik autó kint parkol az utcán, egy igen csak meredek utcában, és természetesen mindig be van húzva a kézifék. Tavaly ugye voltak -20 fokok is, nem ilyen enyhe -10, mint most. És így állt kint az autó 1 hétig a tavaly, és mégis elindult minden gond nélkül, nem fagyott be semmi. Pedig még dobfékes is hátul.
Tanulság: karban kell tartani az autót, mikor emelőn van az autó, a szerelő mindig nézze meg a kéziféket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!