Mennyire bírok eltérni a gyári gumi mérettől szélességben valamint magasságban?
Figyelt kérdés
Nem a felni mérettel van bajom terepjárórol van egyébként szó 235/70/16 os a gyári méretezése és az érdekelne h mekkora az a gumi ami még elfér elöl anélül h a sárvédőbe beleérne kanyarodáskor stb. PL egy 225/75 még elférne vagy mindegy igazábol h most mi a példa honnan tudom h mi a maximum amit alátehetek? Ezt hol tudom megnézni valami táblázat az adott autó típushoz? vagy valami más esetleg ?2018. márc. 18. 16:03
1/4 A kérdező kommentje:
265/75 öt akartam írni elírtam a részletezésben!
2018. márc. 18. 16:04
2/4 anonim válasza:
Kerékmérettől eltérni tilos! Egyedül a perességvel, szélességével tudsz játszani. Ha eltérsz a kerékmérettől, a sebességmérő is nem megfelelően fog működni, műszakin se megy át. Max úgy tudsz öblösebb gumit felrakni rá, hogy veszel kisebb felnit. Arra rá tudsz tenni öblösebb ballonosabb gumit
3/4 anonim válasza:
Volt terepjáróm, tapasztalat az hogy senkit sem érdekel milyen kerék van rajta. A rendőrt sem. A műszakiztatót sem. 235/70 16 volt gyárilag. Vettem 275/70 15-öt. Az osztókör 6x139.7 a legtöbb terepjárón. Nekem szerencsém volt mert 16-ról tudtam váltani 15-re, az előző modellen ilyen volt, a féktárcsát meg nem növelték hozzá, és tökéletesen el is fordult a kerék, a tehermentesítőre is felfeküdt stb. Ezekre figyelj felni vásárláskor és ha már felnin van a gumi próbáld fel. Terepgumit érdemes mellőzni ha nem muszáj, tényleg csak terepre való :)
4/4 anonim válasza:
Átmérőben 1-2% eltérés megengedett. Nem a km óra a fő probléma, hanem a futómű geometria. Nem rakhatsz fel ilyen magas oldalfalú gumit. Lehet, hogy nem büntetnek meg, de akkor sem biztonságos, ha közúton is használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!