Hibás autó kereskedésből?
nincs semmiféle 3 meg 30 nap.
Ellenben kereskedéstől vásárolt autó esetén a a kereskedő kötelezően jótállást kell, hogy vállaljon a gépjármüre (kivételt képez minden olyan hiba, amit az adás-vételi szerződésbe foglaltatok, mint vételkor fennálló hiba).
7! akkor most magadnak mondtál ellent :)
"Nincs semmi 3 vagy 30 nap" persze, persze, talán még nem vagyunk annyira banánköztársaság....
"Összességében elmondható, hogy a szavatosságot tudjuk érvényesíteni használt autó esetében. Annak a bizonyítása a mi feladatunk, hogy a hiba oka adásvételkor fennállt. Ennek bizonyítása leginkább szakértői véleményeken múlik és egy nagyon fontos tényezőn, hogy tudjuk-e bizonyítani, hogy nem tájékoztattak minket a hiba okáról"
Hol is mondtam magamnak ellent?
Szó sincs semmiféle 3 meg 30 napról, pláne nincs szó sem csere sem elállás jogról. Nem csak autó de fülhallgató esetén sem! Kevered a dolgot az ÚJ termék vásárlásával. Ott van 3 napon belül kötelező csere javitási lehetőség nélkül - tartós fogyasztási cikk esetén.
HASZNÁLT autó esetén főszabály szerint 2 évig - vagy min. 1 ha ki van külön kötve szerződésben - kell felelősséget vállalnia a kereskedőnek az autó olyan hibájáért, ami a vásárlás pillanatában fennállt. Ennyi, semmi több.
Értem én, hogy mikor az emberek hülyeségeket irnak próbálják menteni a menthetőt, de inkább maradtál volna csendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!