Turbó Diesel avagy a kompresszoros Diesel?
A kompresszorosnál eltűnik a "turbolyuk" meveztű csúszás vagyis mikor gazt adsz nem egyből jön az erő.
Valamint aránytalanul sokat fogyaszt! Mivel nem a kipufgázt hasznosítja újra hanem mechanikus vagyis a motor hajtja!
Régebbi mercik közül van kompersszoros
Új mazdák 2.0 benzinmotorja is az pl.
Merciből tudtommal csak a benzinesek voltak kompresszorosak.
Mazdának melyik motorja kompresszoros? Szerintem mind szívó jelenleg. Emellett dízelről szól a kérdés.
Kompresszorosból én is csak benzinesről hallottam.
Viszont et már el kellene felejteni, hogy a feltöltött motorok attól esznek sokat, mert tol a turbó, és kompresszor mivel nem pihen, mindig sokat eszik.
Nekem volt 5 évig G60-am, kb. úgy működik mint a kompresszor, csak kisebb a nyomás eredetileg. Ha spórolni akartam annyival elmentem, amennyivel ugyanaz az 1.8-as szívómotor, ha meg toltam akkor sosem érdekelt a teteje.
És ez a motor pont akkor zabált ész nélkül, amikor nem töltött a G60, mivel a motor kompressziója eleve csökkentett, hogy ne legyen öngyulladás. Így, amikor meghalt a töltő, onnan vettem észre, hogy megugrott a fogyasztás vagy 2 literrel, cserébe legalább gyenge volt.
Mazda 626 2.0 Comprex
Én másik kompresszoros dízelautóról nem tudok, de ez is egy 20+ éves modell és nem volt nagy siker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!