Mennyi kilóméter az amennyivel még érdemes egy terepjáró autót megvenni?
Figyelt kérdés
Terepjárót szeretnék vásárolni találtam is eggyet ami elég jól felvan szerelve kinézetre is épkézlábnak tűnik élőben még a motort nem láttam de ránézésre igényes emberé volt árban is megfelelő a számomra 99' es évjáratú és a hirdetés szerint 300.000km van benne 2,5 es dízel motorrol van szó. Szerintetek ez még így jó vagy várhat rám sok előre nem látható hiba egyebek? Valamint mennyi az a kilóméteróra állás ameddig ti még elemnnétek használtautóvásárláskor?2018. márc. 6. 19:39
1/3 anonim válasza:
Mindegy a km, ezek sokat bírnak. Az a baj, hogyha igazi terepjáró, akkor lehet benne kevés km is, de hiába, ha az a kevés km kőkemény terepen került bele, akkor jobban le lesz amortizálva, mint amelyik 500 ezret futott aszfalton. A 300 ezer km az teljesen okés, ha nem volt széthajtva.
2/3 A kérdező kommentje:
Ez az auto szerintem nem igazán lehetett terepen mert se karc se horpadás ami a terepezés elkerülhetetlen velejárója
2018. márc. 6. 20:38
3/3 anonim válasza:
A km óra állásra abszolúte nem szabad hagyatkozni. Az sem mérvadó, hogy nincs rajta karc, mert sokan pl. vontatásra vesznek terepjárót. A saját autómban 200e volt az óra szerint, aztán amikor szétkaptam a motort, kiderült, hogy 3x-4x annyi van benne. A dízelmotorról meg ráadásul elég nehéz megmondani hallásból és szemrevételezésből, hogy már a végét járja. Ha jót akarsz magadnak, akkor a vétel előtt kérsz egy olyan átvizsgálást egy szervizben, amibe beletartozik egy kompresszió mérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!