Melyiket érdemesebb megvenni 1. autónak?
1. Renault Megane 2002 1.4 16V
2. Renault Clio 2002 1.2 16V
3. Citroën xSara 2002 1.6 16V
4. Peugeot 206 1.4 16V
De néztem.
Golf 3 1.4 16V
Ford MK1 1.6 16V
Viszont úgy tudom, hogy a Golf 3 1.4-es motorral elég lomha. A ford 1.6-os motorral viszont nemtudom milyen. Amit néztem az még a Suzuki Swift 1.3GS 2005.
Alapból nem vennék francia autót, akkor se kéne, ha ingyen adnák (de ez csak az én véleményem!)...
Első autóm Golf III 1.4, ha nincs nagy tapasztalatod, akk ez is jó, nem fog fájni a fejed, ha meghúzod. Városon belül meg nem kell több. De nagyon nem szereti a hideget, meg a vizet, de még sosem hagyott cserben, pedig aztán van futtatva rendesen. Meg egy 24 éves kocsival aztán lehet tanulni :)
Azt is jó szem előtt tartani, hogy ha esetleg vmi baleset éri/meghibásodik a kocsi, milyen egyszerűen és olcsón tudsz beszerezni alkatrészeket hozzá. A VW, Suzuki viszonylag olcsón javítható, de ez a többi régimódi japcsi meg német autóra elmondható. A másik a német autók, azért strapabíróbbak, meg van anyag bennük. A Suzuki Swiftet én csak papírmasénak nevezem. Kia Rio 1.3 annak is olyan vékony a karosszériája, na meg az tényleg gyenge. Vw Vento 1.9 tdi-s? Ha jól karbantartott ez az autó, akkor van ereje, mellesleg tágas az utastere és a csomagtartója.
Opel Corsa, Suzuki Ignis/Swift, Fiat Punto, Seat Cordoba/Ibiza, Ford Mondeo, Lada, Vw Polo/Golf/Passat, Skoda Fabia..Ezeket látom legtöbbször kezdőknél ismerősöknél, akiknek nem apuci vagy anyuci fizette a BMW-t...
De azt sem ártana, ha kirészleteznéd, hogy mennyire vennéd igénybe, már csak a fogyasztás végett is, ha az számít. (mekkora távot tennél vele, autópályát sokszor használnád-e stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!