Peugeot 206 1.1 vagy 1.4-es benzin? Melyik a jobb és megbízhatóbb?
Inkább az 1.4, az 1.1-eseknek nem annyira bírja a motorja.
De az 1.4-el nagyon fog menni az a kis kaszni, valószínű agyvérzést okozol vele jópár keménycsákónak a béjemvéjével.
https://www.youtube.com/watch?v=lnKuiMSeIbw
(saxo, 106, ugyanaz)
Én is gondolkodtam egyben régebben, de 2 dolog miatt nem választottam:
Budapesten hajlamosak sggbetolni az embert, ez a kis kaszni nem tudom hogy bírná(valószínű sehogy)
(ezért veszek mindig valami vonóhorgos masszívabb vackot, tologassák azt...)
Illetve a tipikus Peugeot betegség, a futómű: hátsó híd, féltengelyek.
A motorok egyformán megbízhatóak, az 1.4-esnél a váltó szokott szétmenni és talán többször van hiba a motorvezérlővel. Mint írták a hátsó híd szintén egy gyenge pont, a 2001 utániaknál pedig az egybegyúrt kormánykapcsoló egység lehet erősen pénztárcaapasztó (60-70e Ft).
Ilyen célra én az 1.1-est venném.
Inkább egyiket se. Én az 1.4 KFU blokkosat személyesen ismerem, 200ezer km alatt szétmegy a vezérműtengely csapágya, onnantól ejti az olajnyomást, non-stop villog az olajlámpa és zörög a motor.
Bontott hengerfejek hasonlóan rossz állapotúak, tehát pótalkatrész nincs, ennek tudatában nem túl csábító ajánlat.
Itt konkrétan erről sztorizik az úriember
Érdemes megnézni a "történet folytatását", miután ráköltött 110k-t új hengerfejre és még mindig nem volt jó az autó.
Büszke peugeot tulajdonosként sok ilyen élményben lehet része az embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!