Mitől lehet, hogy egyik napról a másikra kifolyik az olaj, de a kocsi jól megy?
20 éves swiftem 5 éve van nálunk. SOkat megyek, napi 60 km-t. Nem nagyon volt vele eddig gondunk (szinte csak a kopó alkatrészek), 8-10 ezrenként olajcserét kapott. Most tegnap reggelre nagy olajfolt maradt a kocsibeállón (amit én nem vettem észre). Tegnap is mentem úgy 80 km-t, csöpögött is az olaj. Lámpa nem jelzett hibát, de a motortérbe benézve látszódott, hogy konkrétan kifolyt belőle.
Ha nem villant az olaj lámpa, akkor lehet nagy baja?
Normálisan működött, lábon ment szerelőhöz. (mielőtt megkérdetitek, miért nem a szerelőt kérdeztem: azért, mert 4-ig dolgoznak, és így is örültem, hogy fél6-kor lerakhatom náluk a kocsit. Elmondtam mi történt, és megadtam a számom. Majd hívnak, ha rá tudtak nézni.)
Mivel a swift első kerekes és a váltó konkrétan a motorra van építve és a motor nem kopogott, meg nem jelzett olajhiányt, ez azt jelenti, hogy a váltóból folyt el a kenőanyag.
A váltó kenés nélkül is hosszabb ideig üzemképes, a motorral ellentétben. Jól tetted, hogy a szerelőhöz vitted, így megspórolsz egy rakás alkatrész cserét, vagy egy komplett váltót.
Üdv.
Énis váltóra tippelnék: valamelyik (féltengely) szimering megadhatta magát.
Motorolaj jó esélyjel nem, mert pl az 1.0-nál ki van emelve: a nívópálca minimum és maximum jelzése közt 1 (EGY) deci az eltérés.
Nem váltóólaj, biztosan motorolaj. Igaz, enyhén magasabban volt a hátsókerék (kb 5-10 cm-rel), és így a nívópálca nem mutatott olajat tegnap.
És az ékszíj is olajos volt (az verte szét a motortérben is), ennyit furcsálltam tegnap, hogy néha nyekereg, amit nem szokott. Hát ezért, mert tiszta olaj volt.
Kedves 4-es: azért meg tudok különböztetni 1-2 dl olajcsöpögést, és kb 2 liter olajfolyást...
A bontóban meg egyik autóért sem kapsz annyit, mint amennyit ér a használt autó piacon (az enyém '97-es, és 100-150 ezer a piaci értéke - legalábbis volt eddig), szóval én is odaadhatom akár ingyen akárkinek, de az nem azt jelenti, hogy 0 ft az értéke...
Olajlámpa nem gyulladt ki, a kocsibeállón volt hatalmas folt. Mint írtam, a hátsó kerék kb 5-10 cm-rel feljebb volt, tehát nem teljesen egyenesben állt a kocsi, így egyáltalán nem mutatott olajat a nívópálca.
Már szerelőnél van, csak áll a sorban... Kb 1-2 héten belül tudnak ránézni.
Milyen hiányosságra gondolsz?
Ha még bárki olvasná a kérdést:
ma hívott a szerelő, és a főtengely szimering miatt engedte az olajat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!