Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó olaj nélkül?

Autó olaj nélkül?

Figyelt kérdés

Szóval adva van a kocsim. Az utóbbi időben elég sűrűn becsipogott az olajjelző a műszerfalon, olyankor mindig leálltam, nívópálcát ellenőriztem, de volt benne elegendő olaj. Na most konkrétan ma leakartam cserélni az olajat benne (1 éve volt cserélve), de egy szomszédomat előtte elkellett vinnem egy boltba. Útközben egyszer csak erős füst jött ki a kocsiból (bent az utastérben és a bal első keréknél. Félre álltunk megnézni a motort és legnagyobb döbbenetre a nívópálcán alig volt olaj (kb. az alján volt 1-2 mm). Szerencsére volt nálam elég motorolaj és kb. 2-3 literrel feltöltöttem. Utána megszűnt a füst, de félek hogy valami baja eshetett a kocsinak (nincs semmi rossz hangja, füst vagy ilyesmi de van benne egyfajta félelem mert elég szerencsétlen vagyok az utóbbi időben a kocsival).

A kocsim: Volkswagen Passat B5.5 1.8T

2018. febr. 4. 17:33
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Jah igen, kb. fél kilométert tettem meg így.
2018. febr. 4. 17:34
 2/11 anonim ***** válasza:

csak a motorcsapágyak életttartalma csökkent párr évvel

(jobb esetben)

2018. febr. 4. 17:37
 3/11 anonim ***** válasza:

Annak a füstnek semmi köze az olajhoz szerintem.

Ha a nívópálca beleér az olajba és megborítod 3 literrel akkor meg kicsit sok lesz benne-szerintem. :D

2018. febr. 4. 17:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Először azt hittem a hűtőfolyadékkal lesz a gebasz, de az rendben volt. Az egészben az volt a legfurcsább, hogy semmi féle vészjelzést nem adott a kocsi. Máskor meg semmi baj nincs mégis csipog...
2018. febr. 4. 17:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Nézesd meg szerelővel, szerintem is durván túltöltötted...
2018. febr. 4. 17:44
 6/11 A kérdező kommentje:
Rendben. Megpróbálom elvinni valahová.
2018. febr. 4. 17:46
 7/11 anonim ***** válasza:

2# te tényleg ilyen hülye vagy?

A gyári olajmennyiseg eloiras tartalmaz 1 licsi tartalekot.

Az valszeg a fék. Felnelegedett és te belementel pocsolyába. Nem nagy dolog.

Viszont az inkabb h annyi olajat nyomtál bele. A kartercsövet elzárja a sok olaj aztán valahol a tulnyomas miatt szétmehet valamelyik.

2018. febr. 4. 18:23
 8/11 anonim ***** válasza:
Csipogast elektromos hiba is okozhatja!
2018. febr. 4. 18:25
 9/11 anonim ***** válasza:
a #2-es nem hülye, csak viccelt..egyébként valami víz gőzölöghetett, az olajhiány semmi esetre sem okozhatta a jelendéget.
2018. febr. 4. 19:03
 10/11 anonim ***** válasza:

az olajnivó max és min beosztása közötti sáv kb 1-1.5 liter olajat foglalmagában, és azért 3-4 liter motorolaj van egy átlag autóban, szerintem a passatban is van min 4 liter olaj maxra töltve

Vagyis ha a nivópálca beleért egy kicsit is az olajba akkor tuti volt még benne olaj, annyi biztos hogy elegendő kenése legyen a motornak, ha tényleg bele lett öntve 2-3 lire olaj akkor gáz van. ha tényleg betöltöttél 2-3 litert még akkor olyan magas az olajszint hogy a szívo oldalon az égéstérbe jut az olaj, és az nagyon nem tesz neki jót, meg qwára fog füstőlni és a teljesítmény is csökken.

Más...

Ha nem lett volna benne elég olaj és nincs kenése a motornak, akkor azt gyorsan észrevetted volna mert nagyon gyorsan beáll a maotor ilyen esetben, kb 1-2 utcasarok után kapmpec lenne a motornak.

2018. febr. 4. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!