Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó olaj nélkül?

Autó olaj nélkül?

Figyelt kérdés

Szóval adva van a kocsim. Az utóbbi időben elég sűrűn becsipogott az olajjelző a műszerfalon, olyankor mindig leálltam, nívópálcát ellenőriztem, de volt benne elegendő olaj. Na most konkrétan ma leakartam cserélni az olajat benne (1 éve volt cserélve), de egy szomszédomat előtte elkellett vinnem egy boltba. Útközben egyszer csak erős füst jött ki a kocsiból (bent az utastérben és a bal első keréknél. Félre álltunk megnézni a motort és legnagyobb döbbenetre a nívópálcán alig volt olaj (kb. az alján volt 1-2 mm). Szerencsére volt nálam elég motorolaj és kb. 2-3 literrel feltöltöttem. Utána megszűnt a füst, de félek hogy valami baja eshetett a kocsinak (nincs semmi rossz hangja, füst vagy ilyesmi de van benne egyfajta félelem mert elég szerencsétlen vagyok az utóbbi időben a kocsival).

A kocsim: Volkswagen Passat B5.5 1.8T

2018. febr. 4. 17:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Amikor az előző céges autómat (akkor 3 éves corolla) megkaptam, reflexből megnéztem mennyi olaj van benne, és éppen volt vagy 1mm-nyi olaj a pálca alján, az elődöm így járkált vele ki tudja mióta (és taposta is neki...).

Öntöttünk bele 1L olajat, még akkor is az alsó-felső vonal fele alatt volt a szint.

Ez kb. 5 éve volt, az autót azóta eladta a cég, megvette egy kollega és azóta is boldogan használja, semmi panasza nincs.

2018. febr. 4. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!